Ohisalo Elokapinasta: Mikään ryhmä ei ole lain yläpuolella

Eduskuntatalon ulkopuolella mieltään osoittava ympäristöliike Elokapina kuumensi tunteita vielä eduskunnan kyselytunnillakin.

Oppositiosta niin perussuomalaiset kuin kokoomuskin tivasivat sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr.) kantaa siihen, hyväksyykö hän vai ei Elokapinan mielenosoituksen.

– Sisäministeri Ohisalo, miten reagoitte kun kapinalliset seuraavaksi rähisevät ja tukkivat kansalaisten kulkuväylät. Tuomitsetteko vai annatteko hiljaisen hyväksynnän, aloitti perussuomalaisten Vilhelm Junnila hiillostuksen.

Ohisalo ei tähän suoraa vastausta kyselytunnilla antanut, mutta lopulta hän sanoi, että "ei mikään ryhmä ole lain yläpuolella". 

– Tässä salissakin on ihmisiä, jotka ovat varmasti myös itse omassa elämässään nähneet sen, että ihan yhtä lailla lait koskevat kansanedustajia, mielenosoittajia, joka ikistä ihmistä tuolla kentällä ja kaduilla. Tästä ei ole mitään epäselvyyttä, Ohisalo sanoi ja totesi poliisin eilen vetäneen rajan siihen, missä se katsoo lakia rikotun.

Poliisi totesi Elokapinan eilisen mielenosoituksen laittomaksi, koska se tukki ajoradan.

– Luotan siihen, että kentällä poliisi toimii ammattimaisesti lakeja oikein tulkiten, Ohisalo sanoi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolestaan sanoi, ettei hän itse eikä hallitus hyväksy laitonta toimintaa.

Sekä Ohisalo että Marin kuitenkin painottivat, että rauhanomainen mielenosoittaminen on osa demokratiaa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto ymmärtää Elokapinan tavoitteen –"On tärkeää, että nuoret pitävät ääntä näistä asioista" 3:14
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ymmärtää Elokapinan tavoitteen – "On tärkeää, että nuoret pitävät ääntä näistä asioista".

Lue myös:

    Uusimmat