Ohhoh! Ruotsi meinasi sulaa pahemman kerran nuorten MM-kisoissa – järjetön draama väritti Suomen lohkon huippuottelua

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsi meinasi sulaa pahemman kerran huippuottelussa USA:ta vastaan. Ruotsi johti kamppailua kolmannessa erässä 4-0, mutta niin vain USA tuli vielä rinnalle. Jatkoajalla Ruotsi otti kuitenkin 5-4-voiton.

Tre Kronorin johto kasvoi vielä kolmannen erän alussa, kun kapteeni Erik Brännström iski lukemiksi 4-0.

Sitten lähti käyntiin dramaattinen käänne.

4-1.

4-2.

4-3 ajassa 59.23.

Ja mitä vielä.

4-4, ajassa 59.36.

USA:n hurjassa rynnistyksessä Ryan Poehling täräytti hattutempun.

Jatkoajalla Ruotsi onnistui kuitenkin pesemään kasvojaan, kun puolustaja Adam Boqvist ampui 5-4-maalin.

Voiton myötä Ruotsi piti yllä jäätävän tilaston nuorten MM-kisoissa.

Ruotsi on voittanut nyt putkeen 47 alkulohkon ottelua nuorten kisoissa. Putki ei ole katkennut myöskään näissä kisoissa, sillä Ruotsi on voittanut tähän mennessä jokaisen ottelunsa.

B-lohkossa Ruotsi on kolmen kierroksen jälkeen kärjessä kahdeksalla pisteellä. USA on toisena (7) ja Suomi kolmantena (6).

Päätöskierroksella Ruotsi kohtaa Kazaktanin, kun taas USA ja Suomi iskevät yhteen.