Odottavatko lumityöt illalla? Muista nämä vinkit!

Taivaalta pyryttää jälleen oikein olan takaa ja monessa perheessä odottaa illalla talven ensimmäinen lumiurakka. Jos et ole treenannut selkääsi, voi seuraavana aamuna odottaa ikävä yllätys. Muista siis ergonomia ja hyvä verryttely ennen lumitöihin ryhtymistä.

Lumityöt ovat raskaita selälle, joten ergonomiaan on kiinnitettävä huomiota. Muista verrytellä kunnolla ennen aloittamista ja venyttele kevyesti.

Mikäli sinulla on ollut aiemmin selkäongelmia, lunta luodessa on viistainta käyttää selkää tukevaa vyötä. Muista myös että jos lumi on tarpeeksi irtonaista ja kevyttä aurattavaksi, selkäsi kannalta turvallisempaa on hankkiutua lumesta eroon sitä työntämällä, nostamisen sijaan.

Tehtyäsi lumityöt, muista verytellä kehoasi kunnolla selkäongelmien välttämiseksi. Mikäli saat lumenluonnista kuitenkin selkävaivoja, hae apua lääkäriltä tai fysioterapeutilta.

Näin pysyt itse kunnossa lumitöitä rehkiessäsi

1. Nosta lumilasti ylös reisilihaksia ja koukistettuja polvia apuna käyttäen, sen sijaan että käyttäisit liikkeseen pelkästään selkääsi. Pidä lastia nostaessasi selkä suorana ja jännitä samalla vatsalihaksia ja pakaralihaksia.

Näin lataat lumen painon alavartalosi varaan, etkä rasita selkääsi painavalla lastilla.

2. Lunta viskoessasi vältä tekemästä selällä kiertoliikkeitä.Heittäessäsi lunta lapiolla, suorita liike niin kehonläheisesti kuin mahdollista. Älä siis tee riuhtovia liikkeitä, heiluta vartaloasi puolelta toiselle tai kurkota lumilastia lapiolla kauas itsestäsi.

3. Luo lunta rauhalliseen tahtiin, äläkä lastaa lapioon liian paljon lunta kerralla. Muista että lumi on raskaampaa kuin uskotkaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja