Mainos

Odotettavissa suuret juhannusruuhkat – Vältä näitä matkustusaikoja

Juhannusliikenne ruuhkauttaa jälleen liikenteen Etelä-Suomen pääteillä, tiedottaa Liikennevirasto.

Jotkut tiet täyttyvät autoista torstaina ja sunnuntaina useiksi tunneiksi. Liikennevirasto arvioi, että nelostie täyttyy lähes kymmeneksi tunniksi.

Pahimmillaan ruuhka voi lisätä matka-aikaa yli tunnilla. Liikennevirasto kehottaa välttämään vilkkaimpia aikoja ja teitä.

Kierrä Kouvolan kautta Kuopioon

Pahimmat ruuhkat ovat Liikenneviraston mukaan torstai-iltapäivänä ja -iltana kahden ja yhdeksän välillä. Menoliikennettä on myös juhannusaattona aamuyhdeksän ja kello 14:n välillä, mutta jonot ovat tällöin huomattavasti lyhyempiä.

Pisimpiä meno- ja paluuliikenteen ruuhkia odotetaan valtatielle 5 Heinolan Lusin ja Mikkelin välille. Liikenneviraston mukaan Kuopion suuntaan menijät voivat kiertää esimerkiksi ajamalla valtatietä 6 Kouvolan kautta tai valtatietä 4 Lusista Toivakkaan.

Juhannuksen paluuliikenne on vilkasta sunnuntaina puolesta päivästä alkaen ja jatkuu lähelle puolta yötä. Ruuhkapaikat ovat samat kuin menoliikenteessä.

Suurin onnettomuusvaara ennen ruuhkan alkua

Juhannusliikenteessä onnettomuusvaara on suurin juuri ennen pahinta ruuhkaa, koska silloin ajetaan suurilla nopeuksilla.

Liikenneviraston mukaan jonoissa ajettaessa sattuu harvoin pahoja onnettomuuksia. Pahimmat onnettomuudet sattuvat lujaa ajaville yön juhlijoille, jotka eivät aina käytä turvavyötä.

Tie- ja siltatyöt keskeytetään torstaina, joten ne eivät haittaa merkittävästi liikennettä.

Liikennevirasto kertoo tieliikenteen häiriöistä sivulla www.liikennevirasto.fi.

Puhelinnumerossa 0200 2100 otetaan vastaan tietoja teiden kunnosta ja liikenteen ongelmista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.