Mainos

Öcalan määräsi kurdit pidättymään väkivallasta

Kurdijohtaja Abdullah Öcalan on määrännyt kurdikapinalliset pidättymään kaikesta väkivallasta, joka saattaa provosoida Turkkia toteuttamaan Öcalanin kuolemantuomion, kertoo turkkilainen sanomalehti.

Tuomion julistamisen jälkeen PKK uhkasi levittää väkivaltansa kaikkialle Turkkiin keskittyen erityisesti strategisiin taloudellisiin kohteisiin.
-Osoittakaa rauhanomaista asennoitumista, muu on pahaksi minulle, sanomalehti Sabah kertoo Öcalanin sanoneen. Öcalan välitti viestin PKK:n henkilöille, jotka olivat käymässä Imralin vankilasaarella vähän ennen tuomion julistamista.

Turkkilainen erikoisoikeusistuin tuomitsi Öcalanin kuolemaan viime viikolla. Öcalan tuomittiin maanpetoksesta, koska hän oli organisoinut Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n toimintaa ja taistellut Kurdistanin itsenäisyyden puolesta. Yli 29 000 ihmistä on menehtynyt 15 vuotta kestäneissä taisteluissa.
Kurdikapinalliset ovat surmanneet hyökkäyksissään neljä siviiliä ja yhden poliisin niin sanotuissa kostotoimissa tuomion jälkeen. Myös taistelut turkkilaisten joukkojen ja PKK:n välillä ovat jatkuneet Kaakkois-Turkissa.

Öcalan on esittänyt vetoomuksen tuomion kumoamiseksi. Maan parlamentin on hyväksyttävä kuolemantuomion toteuttaminen, ennen kuin se saatetaan panna täytäntöön.
Öcalanin puolustusasianajajat ovat sanoneet vetoavansa myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen tuomion kumoamiseksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.