Nyt tarkkana: Juna-aikatauluihin tulossa suuria muutoksia

Junaliikenteen aikatauluihin, reitteihin ja vuoroihin tulee muutoksia huomisesta alkaen. Kaukoliikenteessä lähtö- ja tuloaikataulut muuttuvat useimmiten muutamia minuutteja.

Huomisesta alkaen Kirkkonummella pysähtyy kaukojunista enää ensimmäinen juna Turkuun ja illan viimeinen juna Helsinkiin. Turun juniin pääsee jatkossa arkena bussilla, joka kulkee Kirkkonummen ja Karjaan väliä kolme kertaa päivässä. Bussissa kelpaavat kaikki etukäteen ostetut matkaliput.

Allegro-junalla pääsee Venäjän Pietariin jatkossa 9 minuuttia nopeammin, koska juna ei pysähdy enää Pasilassa. Moskovan yöjuna Tolstoin lähtöaika siirtyy tunnilla myöhemmäksi.

Lähijunaliikenteen uudistukset astuvat myös voimaan huomenna.

Suurimmat muutokset koskevat lähtö- ja tuloaikoja. Esimerkiksi R- ja H-linjat yhdistyvät R-linjaksi, ja aikataulut muuttuvat täysin. Y-juna kulkee jatkossa Helsinki-Siuntio välillä ja samalla lähijunat eivät pysähdy enää Inkoossa ja Karjaalla. Lähiliikenteeseen saadaan kaksi uutta ruuhka-ajan junaa. Helsingin ja Kirkkonummen välillä aloittaa X-juna ja Helsingin ja Riihimäen välillä D-juna.

Tiistaina VR aloittaa nopeamman junayhteyden Turun ja Helsingin välillä, minkä ansiosta matka taittuu 20 minuuttia nopeammin. Samalla rantaradan aikataulut menevät uusiksi. Esimerkiksi matka-aika Turusta Itä-Suomeen lyhenee 30 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat