Nyt puhuu Kari Jalonen: "En sulje SM-liigaa pois"

Jääkiekkoliitto tiedotti perjantaina, että Kari Jalonen ei jatka Leijonien päävalmentajana kauden 2015-16 jälkeen. Maajoukkueen pääkäskijäksi astuu ensi kevään MM-turnauksen jälkeen Lauri Marjamäki.

Jääkiekkoliiton perjantainen ilmoitus oli monille yllätys. Jalosen pesti maajoukkueessa jää kahteen vuoteen. Jalosen mukaan hänen lähdössään ei ole mitään dramatiikkaa.

- Asiat ovat menneet juuri niin kuin ne ilmoitettiin, "Kale" (Kalervo Kummola) puhui ihan totta lehdistötilaisuudessa. Liitto tarjosi minulle koko kauden 2016-17 sopimusta, mutta en ollut siihen valmis. Olin valmis ensi syksyn World Cupin kyllä valmentamaan, he hakivat pidempää ratkaisua siis, Jalonen vahvistaa MTV Sportille.

Jalonen kaipaa valmennuksen päivittäiseen tekemiseen.

- Palo arkityöhön, jokapäiväiseen valmennustyöhön, se mua ajaa eteenpäin. Olen kuunnellut itseäni viime kevään MM-kisojen jälkeen, pitää olla rehellinen, Jalonen sanoo.

Tilanne Jalosen ja Jääkiekkoliiton välillä oli selvä jo parisen viikkoa sitten.

- Elokuun alussa keskustelin asiasta viimeksi Kalen kanssa. Sen jälkeen he lähtivät katsomaan seuraavaa vaihtoehtoa ja soittivat käsittääkseni "Latelle" (Lauri Marjamäki). Late taas oli roikottanut Kärppien jatkosopimuksen allekirjoittamista, Juha (Junno) oli sitä hänelle tarjonnut, näin olen ymmärtänyt, Jalonen selventää.

Kaikki auki

Huhumylly Jalosen ympärillä käynnistyi välittömästi. Markkinoilla on kokenut, 55-vuotias huippuvalmentaja. Miehen nimi on yhdistetty pubihuhuissa muun muassa Jokereihin ja Sveitsiin. Jalonen leikkaa kaikilta huhuilta siivet.

- Mulla ei ole mitään tietoa vielä ensi kauden jälkeisestä työpaikasta. Mulla ei ole mitään paikkaa vielä. Annetaan ajan kulua ja asioiden kehittyä. Olen nyt markkinoilla, se on selvä. Mikään muu ei olekaan.

Jalonen ei sulje pois mitään suuntaa tai sarjaa. Muun muassa Raumalla etsitään varmasti korkean profiilin valmentajaa, kun Risto Dufva todennäköisesti suuntaa tämän sesongin jälkeen Mikkeliin. Myös Kärpät tarvitsee nimekkään valmentajan Marjamäen jälkeen.

- SM-liiga on täysin mahdollinen vaihtoehto. Olen avoimin mielin liikenteessä, mutta yhdenkään yksittäisen seuran nimellä en spekuloi. Kuten sanoin, annetaan asioiden kehittyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja