Nyt on pimeää! Tänään on vuoden synkin päivä, mutta viikon päästä on jo viisi minuuttia valoisampaa – tästä alkaa 90 päivää kestävä astronominen talvi

Tänään vietetään talvipäivänseisausta ja päivä on nyt lyhimmillään. Talvipäivänseisauksen aikaan päivä on pohjoisella pallonpuoliskolla lyhimmillään. Kaikille aurinkoa kaipaaville tämä tarkoittaa, että päivä alkaa huomisesta alkaen pitenemään ja yö puolestaan lyhenemään.

Ilmatieteenlaitos kertoo, että talvipäivän seisauksena päivä kestää Helsingin seudulla alle 6 tuntia. Ensin päivät pitenevät sangen verkkaisesti, vain viitisen minuuttia viikossa. Kevättä kohden vauhti kuitenkin kiihtyy merkittävästi.

Napapiirin pohjoispuolella sen sijaan kaamos jatkuu vielä tammikuun puoliväliin asti, eli aurinkorasvoille ei tule vielä toviin käyttöä.

Talvipäivänseisauksesta käynnistyy samalla noin 90 päivää kestävä astronominen talvi joka päättyy vasta kevätpäivän tasaukseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja