Nyt myös Vladimir Putin otti kantaa Greta Thunbergin puheeseen – ilmastoaktivisti vastasi Twitterissä takaisin tuttuun tapaan: "Kiltti, mutta huonosti informoitu tyttö"

"Kuinka kehtaatte!"– Greta Thunbergin vaikuttava puhe kokonaisuudessaan YK:n ilmastohuippukokouksessa 3:56
Katso Greta Thunbergin kohua herättänyt koko puheenvuoro tästä.

Presidentti Vladimir Putin totesi julkisesti, ettei hän innostunut Greta Thunbergin valtiopäämiehille suunnatusta, kovasanaisesta puheenvuorosta YK:n ilmastohuippukokouksessa. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters

Venäjän presidentti Vladimir Putin otti energiafoorumissa pitämässään puheenvuorossa kantaa ilmastoaktivisti Greta Thunbergin hiljattain pitämään puheeseen.

Ilmastohuippukokouksessa puheenvuoron pitänyt ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg suomi kovasanaisesti maailman johtajia riittämättömistä toimista ilmaston hyväksi. Thunberg kysyi, kuinka valtiopäämiehet kehtaavat olla puuttumatta ilmastonmuutokseen.

Nyt presidentti Putin totesi, ettei hän innostunut Thunbergin laajaa huomiota saaneesta puheesta.

– Kukaan ei ole selittänyt Gretalle, että moderni maailma on monimutkainen ja ihmiset Afrikassa ja Aasiassa haluavat saman elintason kuin Ruotsissa.

Putin totesi vielä, että uskoo Thunbergin olevan ”kiltti ja hyväntahtoinen tyttö”. Hän myös lisäsi, että vaikka ympäristökysymyksistä huolestuneita nuoria tulisi tukea, aikuiset eivät saa käyttää heitä omiin tarkoitusperiinsä.

Thunberg vastasi Putinin kommenttiin muuttamalla Twitter-profiilinsa kuvaustekstiä sanoin: ”kiltti, mutta huonosti informoitu tyttö”. Aiemmin Thunberg muutti profiilitekstiään vastaamaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin luonnehdintaa hänestä.

Heti ilmastohuippukokouksen jälkeen Trump kirjoitti Twitterissä, että Thunberg vaikuttaa ”iloiselta nuorelta tytöltä, joka odottaa valoisaa tulevaisuutta”.

Lue myös:

    Uusimmat