Nyt myös Ranska keskeyttää aseviennin Turkkiin – EU:n ulkoministerit pyrkivät sopimaan yhteisestä linjauksesta maanantaina

Turkki on jatkanut hyökkäystään toista päivää kurdikohteisiin Syyrian pohjoisosissa 1:49
Video: Turkki on jatkanut hyökkäystään kurdikohteisiin Syyrian pohjoisosissa.

Ranska keskeyttää kaiken sellaisen puolustusmateriaalin viennin Turkkiin, jota voitaisiin käyttää hyökkäyksessä Syyrian kurdialueelle. Ranskan ulko- ja puolustusministeriöt ilmoittivat asiasta yhteisessä lausunnossaan.

EU:n ulkoministerit käsittelevät Turkin hyökkäystä kokouksessaan Luxemburgissa maanantaina ja pyrkivät sopimaan yhteiseurooppalaisesta linjauksesta.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas kertoi aiemmin, että Saksa lopettaa uusien asevientilupien myöntämisen Turkkiin. Saksa ei Maasin mukaan anna enää uusia lupia sellaisille puolustustarvikkeille, joita voitaisiin käyttää Syyrian hyökkäyksessä.

Saksa ja muut EU-maat ovat tuominneet Turkin iskun kurdeja vastaan. Myös Suomi on ilmoittanut, että uusia asevientilupia Turkkiin ei enää myönnetä.

Viime vuonna Saksa vei Turkkiin aseita lähes 243 miljoonan euron edestä. Turkin osuus oli lähes kolmannes Saksan koko aseviennistä.

Saksa on yksi maailman suurimmista aseviejämaista, yhdessä Yhdysvaltojen, Venäjän, Kiinan, Britannian ja Ranskan kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat