Nyt ilo irti lumesta Etelä-Suomessa: Sääkartat helottavat uudessa kuukausiennusteessa punaisina jo vuoden 2022 toisella viikolla

Nyt ilo irti lumesta Etelä-Suomessa: Sääkartat helottavat punaisina jo vuoden 2022 toisella viikolla – tässä tuore kuukausiennuste 2:49
Nyt ilo irti lumesta Etelä-Suomessa: Sääkartat helottavat punaisina jo vuoden 2022 toisella viikolla – tässä tuore kuukausiennuste

Etelä-Suomen lumipeite saattaa olla uhattuna jo parin viikon päästä. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan huomenna alkavan uuden vuoden toisella viikolla sääkartat alkavat punertaa ja ilma lämmetä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että vuoden ensimmäinen viikko on vielä paikoin tavanomaista kylmempi, mutta sitten säässä tapahtuu ”erittäin mielenkiintoinen käänne”.

– Kehotan nyt kaikkia talven ystäviä ottamaan ilon irti talvisesta ja lumisesta säästä. Menkää hiihtämään, menkää laskettelemaan! Näyttää siltä, että Etelä-Suomessa ei ole enää takuita siitä, että tammikuun puolen välin jälkeen olisi lunta maassa, jos tämä ennuste toteutuu. 

Sää kellahtaa tavanomaista kylmemmästä tavanomaista lämpimämmäksi 

Suomen yllä alkaa sääkartalla kuun toisella viikolla näkyä lämpimän punaisia sävyjä.

– Se on merkki siitä, että sää on kellahtamassa tavanomaista lämpimämmäksi. Ja mitä pidemmälle tammikuuta mennään, sitä enemmän punainen vahvistuu Suomessa, Mäntykannas toteaa.

– Itse asiassa niin pitkälle kuin kuukausiennustetta riittää, aina helmikuun ensimmäiselle viikolle asti, punasävy yhä vahvistuu. Etelä-Suomi on riskivyöhykkeessä, että lumet voivat sulaa, jos ennuste toteutuu. Pohjois-Suomessa näyttää sitä vastoin hyvinkin lumiselta. Onko talven kylmimmät lämpötilat jo koettu?

Tammikuu näyttää kuukausiennusteen mukaan myös tavanomaista sateisemmalta.

– Aluksi sateet tulevat lumena suuressa osassa maata, mutta mitä pidemmälle mennään, sen suuremmaksi käy vesisateiden riski etelästä alkaen. 

– Onkos nyt niin, että talven kylmimmät koettiin jo joulukuun puolella ja tammikuu tuo suuren käänteen mukanaan. Se jää nähtäväksi.

Lue myös:

    Uusimmat