Nykäselle yli 2 vuotta vankeutta

Tampereen käräjäoikeus on tuominnut entisen mäkihyppääjän Matti Nykäsen 2 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen elokuisesta puukotuksesta.

Entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen on tuomittu törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Nykänen passitettiin heti Kylmäkosken vankilaan.

Ensikertalaisena Nykänen istuu puolet tuomiosta. Syyte koski Nokialla elokuussa tapahtunutta puukotusta, jossa 59-vuotias mies sai vakavia vammoja.

Syyttäjä: Motiivina häviämisen vaikeus

Poliisin alkometriin Nykänen oli puhaltanut kiinniottohetkellä 3,40 promillea. Alkoholia oli nautittu useampia päiviä ennen puukotusta. Juovuksissa ollut Nykänen ja uhri olivat vetäneet sormikoukkua, ja Nykänen oli hävinnyt. Syyttäjä Mika Mäkisen mukaan Nykäselle häviäminen on vaikeaa ja motiivi puukotukseen olisi tässä.

Syyte perustui pitkälti uhrin kertomukseen. Syytteen mukaan Nykänen oli häätänyt uhria ulos, mutta sitten pyytänyt takaisin mökkiin. Uhri oli tehnyt pöydän ääressä paukkuja molemmille ja Nykänen oli mennyt keittiöön. Nykänen oli hakenut ison lihaveitsen, jolla hän oli iskenyt uhria kahdesti: kerran selkään, kerran niskan alueelle. Molemmat haavat olivat 10 cm syviä. Mäkisen mukaan oli vain sattumankauppaa, että uhri ei kuollut.

Matti Nykänen on ollut aikaisemminkin tuomiolla väkivaltarikoksista. Maaliskuussa Tampereen käräjäoikeus tuomitsi hänet puolisonsa pahoinpitelystä neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 27.10.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja