Nuorten SM-sarjan koronafarssissa jatko-osa – runkosarjan voittajan kausi päättyy kesken pudotuspelien AVIn päätöksellä

Nuorten alle 20-vuotiaiden SM-sarjan runkosarjan voittaneen TPS:n kausi päättyy kesken. Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on määrännyt kaikki Varsinais-Suomen liikuntatilat suljettavaksi, mikä tarkoittaa sitä, ettei TPS voit jatkaa pelaamista.

AVIn päätös ei koske ammattilaisurheilua, mutta U20-joukkueen pelit ovat ohi. Näin TPS:n kausi päättyy juuri ennen sarjan välierävaiheen käynnistymistä. TPS:n oli tarkoitus kohdata torstaina Tappara ensimmäisessä välieräottelussa.

TPS:n sijaan Tappara pelaa välieräsarjan Lukkoa vastaan. Jääkiekkoliiton aiemmin tekemän päätöksen mukaan tilanteessa, jossa yksi joukkue ei voi jatkaa pelaamista ja jäljelle jää kolme joukkuetta, runkosarjassa parhaiten sijoittunut etenee välierävaiheesta suoraan loppuotteluihin. Tämän päätöksen mukaisesti runkosarjan kakkonen Kärpät etenee nuorten SM-sarjan finaaleihin. Tappara ja Lukko ratkaisevat toisen finaalipaikan kohtalon. Pronssiottelua sarjassa ei tällä kaudella pelata eikä pronssimitaleita jaeta.

Nuorten SM-sarjan pudotuspelit ovat lässähtämässä toden teolla, sillä aiemmin Pelicans joutui jättämään kautensa kesken pudotuspelien kynnyksellä koronatartuntojen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat