Nuorisojoukko oli tappaa alle 15-vuotiaan uimarannalla Vantaalla, myöhemmin rannalla joukkotappelu – tämä tapauksista nyt tiedetään, poliisi pyytää yhä vihjeitä

4:56
Näin rannan turvallisuutta tiukennetaan tapauksen johdosta.

Poliisi toivoo yhä yleisöltä vihjeitä liittyen Vantaan Kuusijärven epäiltyyn tapon yritykseen. Nuorisojoukon epäillään vaarantaneen alle 15-vuotiaan lapsen hengen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivystävä tutkinnanjohtaja kertoo, että poliisi on saanut jonkin verran vihjeitä liittyen Kuusijärven tapaukseen, mutta pyytää asiasta jotain tietäviä olemaan yhä poliisiin yhteydessä havainnoistaan.

Hän korostaa, että vihjeitä käydään aktiivisesti läpi ja niitä antaneihin ollaan tarvittaessa yhteydessä.

Lapsi ajettiin laiturin alle

Poliisi kertoi toissapäivänä, että viime maanantaina Vantaan Kuusijärven uimarannalla tapahtui iltakahdeksan ja -yhdeksän välillä välikohtaus, jota tutkitaan nyt tapon yrityksenä. Nuorisojoukko oli poliisin mukaan painanut alle 15-vuotiasta nuorta veden alle ja tämän paettua laiturin alle pomppinut laiturin päällä vaarantaen nuoren hengen.

– Alustavissa puhutuksissa on käynyt ilmi, että nuoret olivat lopettaneet vasta, kun ulkopuolinen oli huutanut heille ja käskenyt heitä lopettamaan. Laiturin alla olleen nuoren voimat olivat tässä vaiheessa jo aivan lopussa, tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Nils Majewski kertoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi on pyytänyt tapauksen silminnäkijöitä ja tapauksesta muuten tietäviä olemaan yhteydessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vihjepuhelimeen vihjepuhelinnumeroon 0295 413 636 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

3:45
MTV Uutisten toimittaja kertoo, mitä tapauksesta tiedetään.

Kaikki osalliset nuoria

Kuusijärven uimarannalla tapahtui samana iltana myös pahoinpitely, jota on mediassa kuvailtu joukkotappeluksi. Päivystävä tutkinnanjohtaja kertoo, että tapahtuma huomioidaan tutkinnassa, mutta sen mahdollista yhteyttä tutkittuun tapon yritykseen ei pystytä vielä kommentoimaan. Rannalla oli tapahtuma-aikaan runsaasti ihmisiä.

Poliisi pysyy yhä suhteellisen vaitonaisena tapauksen yksityiskohdista. Tiedossa olevien epäiltyjen määrää ei kommentoida, ja näiden iästäkin kerrotaan vain se, että ”kaikki ovat nuoria”. Teon motiiveja tai taustoja ei kommentoida.

– [Tapauksesta] pyritään tiedottamaan mahdollisimman pian, poliisista kommentoidaan.

– Tutkintaa tehdään koko ajan.

Valvontaa lisätty

Vantaan Kuusijärven uimarannan tutkittu lapsen tapon yritys sai poliisin lisäämään valvontaa.

Poliisi on aiemmin tiedottanut suorittaneensa eilen ja tänään tehostettua nuorisovalvontaa myöhään yöhön. Poliisi on myös painottanut aikuisten vastuusta tietää jälkikasvunsa tekemisistä.

Tänään poliisi kertoi kohdanneensa ”pääosin fiksuja ja hienosti käyttäytyviä nuoria”. Se kertoo myös poliisin saaneen positiivista palautetta valvonnastaan.

Vantaan kaupunki päätti tapauksen johdosta lisätä valvontaa iltarannalla myös myöhäisempään aikaan. Myös jalkautuvaa nuorisotyötä alueella lisätään.

– Kaupunki haluaa varmistaa suosituimman uimapaikkansa turvallisuuden. Rannoilla vaaditaan kaikilta tarkkaavaisuutta. Lasten turvallisuudesta on pidettävä huolta herkeämättä, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi kaupungin tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja