Nuorilla Leijonilla yksi selkeä ykköstähti, mutta 18-vuotiaalla lahjakkuudellakin on eväät Suomen sankariksi – "Tulospotentiaali kovaa luokkaa"

2:07
Nuorten Leijonien johtaviin pelaajiin lukeutuva Anton Lundell teki tuhoisaa jälkeä marraskuussa Jukureita vastaan.

C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi nostaa Anton Lundellin, Roby Järventien ja Ville Heinolan Nuorten Leijonien tärkeimmiksi pelaajiksi.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen nimesi perjantaina alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistauvan leiriryhmän. Listan kirkkaimpana tähtenä tuikkii HIFK:n Anton Lundell.

Kivi uskoo, että upean syyskauden pelannut Lundell tulee olemaan Nuorten Leijonien tärkein palanen vuodenvaihteessa kisattavissa MM-kisoissa. Lundellin peliesitykset vaikuttavat suuresti myös Nuorten Leijonien menestysmahdollisuuksiin.

– Anton Lundell on kyllä niin isossa ruudussa. Hän on jopa kehittynyt tänä syksynä ihan huikeasti. Lundell pelaa paljon ja on tilanneälykäs. Kaikki hyökkäyspäässä kulminoituvat häneen, Kivi summaa.

Lundellin kokonaisvaltainen pelaaminen on tehnyt kiveen suuren vaikutuksen.

– Noin nuoreksi mieheksi hän osaa hyvin valita, pelataanko aggressiivisesti, liu’utaanko vai pelataanko täysillä. Hänellä on se huippupelaajan katse. Kun on tilanne, hän pelaa sen niin, miten se kannattaisikin pelata. Se ei ole nuorelle pelaajalle mikään itsestäänselvyys, Kivi kehuu.

Vaikka Lundell on joukkueen kiistaton veturi, löytyy taitoa ja laatua hänen lisäksikin. Ilveksessä mahtavaa kautta pelaava 18-vuotias Roby Järventie kantanee Nuorten Leijonien hyökkäyksessä tuloksentekijän viittaa.

– Sama juttu kuin Lundellilla. On ottanut huikeita steppejä. Hän on pelannut voittavassa joukkueessa, niin itseluottamus on kovalla tasolla. Se on tärkeää, että lähtee hyvällä itseluottamuksella. Tulospotentiaali on kovaa luokkaa, Kivi kuvailee Järventietä.

Puolustuksessa Suomen johtohahmo on Lukon Ville Heinola, joka on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Heinola pääsi maistamaan viime kaudella myös Pohjois-Amerikan meininkiä NHL:ssä ja AHL:ssä.

Heinola tuo Suomen puolustukseen tarvittavaa kokemusta ja kiekollista osaamista. Kivi nostaa Heinolan Suomen ykköspuolustajaksi.

– Heinola on kovan itseluottamuksen pakki. Varmasti ykköskentän puolustaja. Kokenut äijä tuohon ikään. Pelaa varmasti paljon siellä peräpäässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja