Kuuden nuoren auto kolaroi rekan kanssa, kaksi kuoli – yksi uhreista oli matkustanut tavaratilassa

Kaksi alaikäistä menehtyi liikenneonnettomuudessa Turussa – poliisi kertoo mitä onnettomuudesta tiedetään 3:06
Näin poliisi kommentoi traagista kuolonkolaria.

Kaksi alaikäistä kuoli henkilöauton ja yhdistelmäajoneuvon välisessä kolarissa eilen Turun Aerotiellä.

Onnettomuudesta ilmoitettiin hätäkeskukseen eilen kello 22.50. Onnettomuudesta ilmoitti auton kyydissä ollut matkustaja.

Paikalla kävi ilmi, että onnettomuuteen joutuneessa autossa oli ollut kyydissä kuusi nuorta, joista yksi oli matkustanut henkilöauton tavaratilassa.

Kolaroivat raskaan liikenteen kanssa

Henkilöauto oli tullut Aerotietä pitkin lentoaseman suunnasta, kun kuljettaja oli menettäynyt ajoneuvon hallinnan vasemmalle kaartuvalla tiellä niin, että auton peräosa oli lähtenyt luisuun. Luisuun lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaantulleen täysperävaunullisen yhdistelmäajoneuvon keulaan.

Törmäyksessä kuolivat ajoneuvossa takapenkillä matkustanut vuonna 2005 syntynyt nainen ja tavaratilassa matkustanut vuonna 2005 syntynyt mies. Muut autossa olleet selvisivät lievillä fyysisillä vammoilla. Poliisin arvion mukaan turvavöiden käyttö on voinut olla yksi vahinkoja rajoittanut tekijä.

Muistokynttilöitä onnettomuuspaikalla Aerotiellä lähellä Turun lentokenttää lauantaina 4. kesäkuuta 2022.

Poliisin tietojen mukaan kyse oli huviajelusta

Henkilöautoa kuljettanutta vuonna 2004 syntynyttä nuorta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.  

Rikosylikomisario Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisi tutkii auton hallinnan menettämisen syitä. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kyse oli jonkinlaisesta huviajelusta. Poliisilla ei toistaiseksi ole tiedossa, miksi yksi matkustaja matkusti auton takatilassa.

Nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa 8:16

Nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa. Uutisaamun vieraana aiheesta kertoi keväällä Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio.

Lue myös:

    Uusimmat