Mainos

Nuoret piposodassa koulujen kanssa

Kukoistava pipomuoti on herättänyt keskustelun siitä, tulisiko pipon käytön olla oikeus myös koulun sisätiloissa. Yleisen käyttäytymissäännön mukaan lakin pitäminen sisällä on huono tapa.

MTV:n uutisten haastattelemien nuorten mielestä pipo tulisi nähdä asusteena.

Espoossa Tapiolan yläkoulun oppilaiden mielestä pipo on yksi monista tavoista ilmaista persoonallisuuttaan ja sen tulisi olla verrattavissa esimerkiksi hiustyyliin, koruihin tai vaikka silmälasinsankoihin.

- Minut on uhattu heittää ulos luokasta, kun minulla on ollut pipo päässä. Pipo on asuste ja se kuuluu muotiin, oppilaat kertovat.

Kouluissa pipon käyttö sisätiloissa ja erityisesti oppitunnilla on lähes poikkeuksetta kiellettyä. Suopeammin lakin käyttöön suhtaudutaan tyttöjen kohdalla.

Tapiolassa pipon käyttö sallitaan koulun käytävillä, mutta oppitunneilla lakki pyydetään riisumaan.

- Kulttuurimme on vielä sellainen, että pojat eivät käytä lakkia sisällä tai kun he menevät tapaamaan ihmisiä tai esimerkiksi työpaikkahaastatteluun. Tiedän, että se on muuttumassa, mutta koulu tulee varmaan viimeisenä näissä jutuissa, kertoo Tapiolan yläkoulun rehtori Heikki Pihkala.

Pihkala ei sallisi pipon tai lippalakin käyttöä oppitunneilla, ainakaan vielä.

- Kun itsenäisyyspäivän vastaanotolle saa mennä Presidenttiä kättelemään pipo päässä, niin sitten saa tulla minun oppitunneille, Pihkala sanoo pilke silmäkulmassa.

BB-Niko: Pipot sallittava kouluissa

Viime vuoden Big Brotherista tutun Niko Nousiaisen mukaan on pieni vaiva antaa nuorten käyttää pipoa myös sisällä.

Pipoikonin mukaan pipo kuuluu asuun, jonka hän pukee aamulla päällensä.

- Nyt ei eletä enää sitä aikaa, kun pipon päässä pitämisestä sai karttakepistä näpeille, Niko kertoo MTV:n haastattelussa.

Lukion käynyt 25-vuotias BB-tähti kertoo ajaneensa asiaa jo omina kouluaikoinaan, mutta asia ei ole vieläkään muuttunut.

Pipojen puolestapuhujat muistuttavat myös ajasta, jolloin pipoja ei saatu millään nuorten päihin.BB-Niko yhtyy tähän, mutta pitää sitä kaukaa haettuna.

- Pipon käyttö sisällä ei johdu siitä, että on kylmä. Pipoa käyttämällä halutaan erottua myös massasta.

Nuoret korostavat erottavansa fiksuina ihmisinä tilanteet, jotka velvoittavat pipon riisumista, kuten ruokailu ja kirkossakäynti.

Lisää tet-harjoittelijoiden tuotantoa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.