Nukutko baari-illan jälkeen levottomasti? Et enää – tässä vinkit!

Nukkuminen baari-illan jälkeen voi olla mahdoton tehtävä. Lifehacker.comin mukaan pikkuhiprakassakin voi kuitenkin saada hyvät unet. 

Miksi humalainen uni on niin huonoa?

Jos nukahdit päihtyneenä, heräät todennäköisesti monta kertaa yön aikana.

Unihäiriö- ja tutkimuskeskuksesta Sleep Disorders and Research Centeristä kerrotaan, että keho herättää itseään pitkin yötä, koska se yrittää palata niin sanotusti normaalitilaan. Alkoholi sai juojan nukahtamaan, ja kun keho prosessoi alkoholia, ihminen heräilee. Hänestä tulee herkkä ärsykkeille, kuten valolle tai äänille.

Kun alkoholi on poistunut kehosta, pienikin ärsyke voi herättää. Jos siis heräät superaikaisin ryyppyillan jälkeen, tässä syy.

Valmistaudu näin!

Varmista hyvä unihygienia! Valmistele sänky kutsuvaksi, pimennä makuuhuone ja varaa yöpöydälle korvatulpat. Varaudu uneen kuin nukkuisit meluisassa ympäristössä.

Jätä esille hedelmiä, keksejä ja muita runsaskuituisia ruokia, joita voit napostella, kun tulet kotiin. Matala verensokeri tekee krapulasta entistä pahemman, joten harkitse pienen hunajamäärän tai banaanin syömistä illalla. Juominen myös varastaa kehostasi vitamiineja, joita voit korvata iltanapostelullasi. 

Älä juo ennen kuin olet syönyt! Syö ennen bileiltaa tasapainoinen ja täyttävä ateria, jossa on täyttävää proteiinia, hyvää hiilihydraattia ja rasvaa. Kun olet syönyt, alkoholi ei imeydy liian nopeasti.

Nesteytä itsesi! Alkoholin nauttiminen tunnetusti lisää wc-käyntejä, joten varmista, että juot jokaisen juoman seurana saman verran vettä. Muuten heräät seuraavana päivänä hikisenä ja kurjana, huonosti nukutun yön jälkeen. Veden juominen myös täyttää vatsaa ja varmistaa, ettet juo alkoholipitoisia juomia janoosi tai vatsaa täyttääksesi.

Vältä kofeiinipitoisia juomia, kuten kahvidrinkkejä. Kofeiini paitsi kiihottaa aineenvaihduntaa, myös vaikeuttaa nukahtamista, heikentää unen laatua ja lyhentää yöunta.

Älä juo tappiin asti!

Lopeta ajoissa! Tämä on fiksuin teko, jonka voit kehosi ja yöuniesi puolesta tehdä: älä juo tappiin asti, vaan lopeta ajoissa. Myös lompakkosi kiittää, kun et kumoa kympin drinksuja montaa tuntia putkeen.

Jos juot ravintolassa viiniä, hidasta tahtia baarissa. Helli juomaasi pitkään, älä kulauta sitä liian nopeasti.

Lopeta juominen nelisen tuntia ennen unta, vinkkaa Lifehacker-sivusto. Jos aika tuntuu pitkältä, muista, miten kauan sinulla kestää päästä baarista kotiin, rentoutua ja nukahtaa. Ajattele, miten hyvä olosi on aamulla, kun et ole juonut liikaa.

Kun pääset kotiin...

Kun pääset kotiin, älä kaada kitaasi särkylääkkeitä krapulanehkäisy mielessäsi. Ethän halua rasittaa maksaasi enää enempää? Huomaa, että alkoholi vaikuttaa myös lääkkeiden tehoon; älä yritä huijata unta luoksesi unilääkkeellä!

Juo pieni lasillinen vettä, laita puhelimesi äänettömälle ja poista herätys.

Hyviä unia!

Lue myös:

    Uusimmat