Nouseeko vuokrasi tämän tästä? Muista oikeutesi!

Valitettavan usein vuokranantajat korottavat vuokraa ilman laillista perustetta. Jos sopimukset ovat kunnossa, ei vuokralaisen tarvitse suostua mihin tahansa.

Vuokran suuruus määräytyy sopimuksessa mainittujen ehtojen mukaan. Lain mukaan vuokraa voidaan korottaa vain, jos sitä koskeva ehto on kirjattu vuokrasopimukseen. Tämä edellyttää, että korottamisen peruste ja voimaantulopäivä on kirjattu sopimukseen.

Alle kolmen vuoden määräaikaisiin vuokrasopimuksiin ei voida sisällyttää indeksiin tai muuhun vastaavaan sidonnaisuuteen perustuvaa korotusehtoa. Alle kolmen vuoden vuokrasuhteisiin ei myöskään ole suositeltavaa tehdä euro- tai prosenttimääräisiä korotuksia.Toistaiseksi voimassa oleviin tai yli kolme vuotta kestäneisiin vuokrasuhteisiin korotusehto sen sijaan pätee.

Vuokranantajan tulee lain mukaan ilmoittaa korotuksesta ja sen voimaantulopäivästä kirjallisesti vuokralaiselle. Vuokranantajalla voi olla mahdollisuus periä korotukset taannehtivasti edellisestä korotuksesta lähtien, mikäli vuokralainen laiminlyö niiden maksamista. Periä voi kuitenkin enintään kolmelta vuodelta.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja