Norwich-käskijä epävarma Teemu Pukin toipumisesta EM-kisoihin: "Pidämme sormet ristissä"

3:48
Teemu Pukki oli huimassa vireessä maaliskuun MM-karsintaotteluissa.

Norwichin päävalmentajan Daniel Farken mukaan on liian aikaista tehdä tarkkoja arvoita nilkkavammasta kärsivän Teemu Pukin toipumisesta. Farke sanoo kuitenkin olevansa varovaisen optimistinen, että Pukki ehtii pelikuntoon ennen kesäkuussa alkavaa EM-turnausta.

Pukki joutuu jäämään pois Norwichin kauden viimeisestä ottelusta. Norwich on jo varmistanut Mestaruussarjan voiton ja se nousee ensi kaudeksi takaisin Valioliigaan. Pukki oli kauden aikana tutun tehokas. Joukkueen ykköspyssy tykitti  26 maalia ja sijoittui sarjan maalipörssissä toiseksi.

Pukin hyökkäystehoille olisi totisesti käyttöä myös EM-kisoissa. Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ehti jo todeta Palloliiton tiedotteessa uskovansa Pukin olevan pelikunnossa EM-kisoissa. Farken mukaan on liian aikaista tehdä tarkkoja arvoita Pukin toipumisesta.

– Hänen kuntoutuksensa alkaa nyt ja muutaman viikon kuluttua näemme, onko se mahdollista vai ei, Farke sanoi Sporsmolen mukaan.

– Sanoisin, että olen varovaisen optimistinen. Hän toipuu normaalisti suhteellisen nopeasti loukkaantumisista, joten pidämme sormet ristissä hänen puolestaan.

Pukki ja Suomen maajoukkue tietysti toivovat Pukin toipuvan nilkkavammastaan pikatahtiin. Farke näkee tilanteessa myös toisen puolen.

– Itsekkäästi seuran näkökulmasta ajateltuna olisi tärkeää, että Teemu saisi levätä, emmekä joutuisi kiirehtimään kuntoutuksen kanssa. On kuitenkin hänen elinikäinen unelmansa pelata EM-kisoissa Suomen paidassa. Hän on tehnyt niin paljon seuran hyväksi, ja tietysti tuemme häntä, kun hän yrittää kaikkensa ehtiäkseen kuntoon.

Suomi aloittaa EM-urakkansa Tanskaa vastaan 12. kesäkuuta.
 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja