Norwegianin Pohjoismaiden-lentoihin iso suunnanmuutos – Ruotsin lentovero vaikuttaa taustalla: "Ei suoranaisesti helpottanut"

Halpalentoyhtiö Norwegian lopettaa kaikki kaukolennot Ruotsista ja Tanskasta ensi vuoden maaliskuun jälkeen.

Päätöksen taustalla on uusi strategia, jonka tarkoitus on siirtää yhtiö kasvuvaiheesta kannattavaksi, Norwegian perustelee lehdistötiedotteessaan. Lisäksi yhtiö viittaa sen Dreamliner-laivaston moottoriongelmiin.

Lentoyhtiö keskittää kaukolentoja nyt Pohjolassa Osloon sekä lisäksi Euroopan suurkaupunkeihin Lontooseen, Roomaan, Pariisiin ja Barcelonaan, kertoo Norwegianin viestintäjohtaja Charlotte Holmberg Jacobsson.

Lentovero nostaa hintoja

Hän kertoo Kauppalehdelle, ettei Ruotsin säätämä lentovero varsinaisesti edistänyt lentojen jatkamista Ruotsista. Ruotsista lähtevien kaukolentojen lippuhintoihin lisätään 400 kruunun eli noin 38 euron lentovero.

– Valitettavasti Ruotsissa ja ruotsalaispoliitikkojen parissa on vajavaista kiinnostusta ylläpitää laajaa kaukolentojen tarjoamaa ja se yhdistettynä korkeisiin maksuihin ja veroihin ei suoranaisesti helpottanut tässä asiassa”, Holmberg Jacobsson sanoo.

– Mutta ennen kaikkea tässä on kyse siitä, että olemme tarkastelleet kaukolentotoimintaamme ja tulleet siihen johtopäätökseen, että markkina ei yksinkertaisesti ole riittävän iso Skandinaviassa ja siksi keskitämme lennot Osloon”, hän jatkaa.

Suomalaismatkaajat Oslon tai Lontoon kautta

Norwegian ei lennä Helsinki-Vantaalta suoria kaukolentoja Amerikkaan tai Aasiaan nyt taikka päätöksen jälkeen. Suomalaismatkustajien kaukolennot reititetään Holmberg Jacobssonin mukaan jatkossakin Oslon ja Lontoon kautta.

Holmberg Jacobsson sanoo, että Norwegian tarjoaa jatkossakin edullisia lentoja, mutta ei vastaa suoraan kysymykseen, vaikuttavatko nyt tehdyt päätökset lippujen hintoihin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja