Norjasta turvapaikkaa hakenut entinen venäläinen palkkasotilas haluaa nyt takaisin kotimaahansa – "Jos he tappavat minut, ok"

Norjaan paennut entinen Wagner-sotilas pyytää anteeksi ja kertoo syistään paeta 2:25
Katso myös: Norjaan paennut entinen Wagner-sotilas pyytää anteeksi ja kertoo syistään pakoon.

Venäläisen palkka-armeija Wagnerin eniten komentaja Andrei Medvedev loikkasi talvella Norjaan ja haluaa nyt palata takaisin Venäjälle, vaikka tietää sen olevan hengenvaarallista.

Medvedev kertoi päätöksestään YouTube-videollaan.

–  Viime aikoina olen päättänyt, että olen valmis palaamaan takaisin Venäjälle. Olen ottanut yhteyttä Venäjän Oslon-suurlähetystöön saadakseni apua, jotta paluutani voitaisiin helpottaa.

26-vuotias Medvedev pakeni tammikuussa Venäjältä Norjaan. Reutersin mukaan hän kiipesi piikkilanka-aitojen yli ja pakoili rajavartijoiden luoteja sekä koiria.

– Toivoin, että löytäisin täältä rauhan ja rauhallisuuden, että voisin jättää kaiken politiikan, sodan ja armeijan taakseni, mutta jotenkin en onnistunut, Medvedev sanoi videolla venäjäksi.

– Katsotaan, mitä Venäjällä tapahtuu. Jos he tappavat minut, ok. Jos eivät, iso kiitos siitä.

Medvedev liittyi Wagner-ryhmään viime vuoden heinäkuussa vapauduttuaan vankilasta. Hän on aikaisemmin kertonut taistelukokemuksistaan Ukrainassa.

Hän on muun muassa  kertonut nähneensä palkkasotilaiden tappavan omiaan Ukrainassa sen jälkeen, kun joukkueeseen tuotiin venäläisiä vankeja.

Hänet tuomittiin huhtikuussa osallisuudesta baaritappeluun Oslossa sekä aseen kantamisesta. Tuolloin hän kertoi reutersille katsovansa tulevaisuuteen, opiskelevansa norjaa ja toivovansa saavansa turvapaikan.

Reuters ei tavoittanut Medvedeviä kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat