Norjan valmentaja kävi tulisilla hiilillä – pelkäsi, että Johannes Hösftlot Kläbolle käy todellinen painajainen

Norja voitti myös miesten hiihtoviestin maailmanmestaruuden Oberstdorfissa, mutta se tuli kaikkea muuta kuin helpolla. Norjan maajoukkuevalmentaja Eirik Myhr Nossum paljasti olleensa huolestunut aamusta alkaen.

Viesti käynnistyikin dramaattisesti, kun Venäjän Aleksei Tshervotkin onnistui karkaamaan avausosuudella muilta sankassa lumisateessa kauas ja toi Venäjän vaihtoon kärjessä noin 45 sekunnin turvin ennen muita.

Iivo Niskanen teki seuraavalla osuudella kuitenkin kovia vetotöitä, ja pääjoukko tavoitti hänen johdollaan jo muutaman kilometrin jälkeen Venäjän viestiä vieneen Ivan Jakimushkinin. Osuuden lopussa Norjan Emil Iversen ja Suomen Niskanen irtautuivat muista.

Hans Christer Holund nykäisi kolmososuudella Norjalle reilun karkumatkan, mutta ankkuri Johannes Hösflot Kläbo antoi Venäjän Aleksandr Bolshunovin ajaa hänet kiinni. Kläbo luotti vahvaan loppuunsa, ja rykäisikin tutun rautaisella tikkaamisellaan irti viimeisessä ylämäessä ja toi Norjan maailmanmestariksi.

Kläbo vahvisti NRK:lle odottaneensa, että hänet ajettaisiin kiinni. Hän sanoi kisan menneen haluamallaan tavalla.

– Hänen (Bolshunovin) pitää mennä kovempaa pudottaakseen minut, Kläbo heitti.

Jos Kläbo olikin tyyni, samaa ei voi sanoa Norjan maajoukkueluotsi Eirik Myhr Nossumista.

– Olin huolissani siitä lähtien, kun heräsin tänä aamuna, siihen saakka, että olimme maalissa. Pelkäsin Johanneksen sauvan rikkoutuvan viimeisessä mäessä. Bolshunov jahtasi häntä, Nossum kertoi.

Nossumia odotti maalissa kultainen helpotus, jo tutuksi käyneet norjalaisjuhlat. Venäjä oli toinen, Ranska kolmas, ja Suomi sijoittui kuudenneksi.

2:14
Katso video: Suomen viestimiehet kommentoivat taisteluaan MTV Urheilulle.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja