Norjalaisraivoa Tour de Skillä – tähtihiihtäjä haukkui vastustajansa aloittelijaksi

Tour de Skin vapaan sprintissä Davosissa keskiviikkona nähtiin suurta draamaa, kun miesten kokonaiskisan kärkinimi Norjan Harald Östberg Amundsen kaatui erävaiheessa. 

Amundsen meni nurin erän puolivälissä, kun kuusikko pakkautui tiukkaan mutkaan. Hän kertoi takaa tulleesta kontaktista norjalaiselle VG:lle.  

– Sveitsiläinen (Antonin Savary) tuli liian lähelle. Hän puski suksilleni ja alkoi työntää. Sitten sukseni lipsahti. Se oli mielestäni aloittelijan virhe. Hän ei ole hiihtänyt paljoa, Amundsen kommentoi ja harmitteli kokonaiskisassa menettämiään sekunteja. 

Amundsen paiskoi sauvaansa lumeen heti kaatumisen jälkeen. Maalialueella kyytiä sai mainosaita. Hän päätti yhdessä valmentajansa kanssa, ettei tee tapauksesta protestia. 

– Haluan pyytää anteeksi. Jos hän häviää Tourin takiani, se tuntuu pahalta, Savary pahoitteli Aftonbladetin mukaan.

Ennen sprinttiä Amundsen johti Touria 32 sekunnin erolla maanmieheensä Erik Valnesiin, mutta nyt tuo ero kaventuu rutkasti tai kääntyy jopa Valnesin eduksi, sillä hän on edennyt jo välieriin Davosissa. 

– Erik saa paljon (bonussekunteja). Hän voi olla uskomattoman vahva. Olisin halunnut muutamia bonussekunteja lisää, Amundsen kommentoi. 

Sprinttikisa on vielä kesken. Lauri Vuorinen eteni miesten välierävaiheeseen aikavertailun kautta. Joni Mäki jäi ensimmäiseen erävaiheeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat