Mainos

Norjalaismuusikko tuomittiin Ranskassa rotuvihan lietsomisesta

Norjalainen metallimuusikko Kristian "Varg" Vikernes on saanut Ranskassa tuomion rotuvihan lietsomisesta ja sotarikosten puolustamisesta.

Vikernes, 41, sai puolen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä 8 000 euron sakot. Lisäksi hän joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja.

Vikernes ei ollut paikalla oikeudessa kuulemassa tuomiotaan. Myös hänen kannattajansa pysyivät poissa oikeustalon edustalta.

Pariisilainen oikeusistuin tuomitsi Vikernesin hänen blogikirjoitustensa vuoksi.

Oikeuden mukaan mies oli lietsonut kirjoituksissaan muun muassa rotuvihaa muslimeja ja juutalaisia vastaan. Syyttäjän mukaan Vikernes kannattaa Eurooppaa, jossa ei ole juutalaisia, muslimeja, homoja tai kapitalisteja.

Vikernes, nykyiseltä nimeltään Louis Cachet, on kieltänyt kirjoittaneensa tekstiotteita, joita hänen blogistaan oli kerätty.

Vikernes ja hänen vaimonsa pidätettiin viime kesänä terrori-iskun suunnittelusta epäiltyinä, mutta heidät vapautettiin todisteiden puutteessa.

Muun muassa yhden miehen Burzum-projektistaan tunnettu Vikernes sai vankeustuomion 1990-luvulla bändikaverinsa puukotuksesta ja kirkkojen poltosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.