Mies ajoi varastetulla ambulanssilla väkijoukkoon Oslossa: Useita ihmisiä jäi alle, nainen ja pienet lapset viety sairaalaan

Tämä kaikki Norjan ambulanssikaappauksesta tiedetään - poliisi tutkii epäiltyjen äärioikeistolaiskytköksiä 1:38
Tämä kaikki Norjan ambulanssikaappauksesta tiedetään - poliisi tutkii epäiltyjen äärioikeistolaiskytköksiä.

Ambulanssin varastanut mies ajoi päin ihmisjoukkoa Norjassa. Ajoneuvo törmäsi myös lastenvaunuihin. Vaunuja kuljettanut nainen sekä vaunuissa olleet lapset vietiin sairaalaan, kertovat silminnäkijät. 

Useita ihmisiä on loukkaantunut Norjan pääkaupunki Oslossa Torshovin alueella. Torshov sijaitsee muutaman kilometrin päässä Oslon ydinkeskustasta.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan aseistautunut mies varasti ambulanssin ja ajoi väkijoukkoon. Silminnäkijätietojen mukaan mies olisi myös ampunut aseella. 

Oslon poliisi kertoo Twitterissä, että lastenvaunuja työntänyt nainen sekä vanhempi pariskunta jäivät ambulanssin alle. Lastenvaunuissa olleet kaksosvauvat saivat lieviä vammoja, kertoo norjalaislehti Aftenposten.

Ainakin viisi loukkaantui tapauksessa. Uutistoimisto NTB:n mukaan ambulanssissa olleet kolme työntekijää eivät saaneet vammoja.

Toinenkin epäilty otettu kiinni

Poliisi kertoi Twitterissä, että ambulanssi varastettiin puoli yksi paikallista aikaa, ja poliisi sai noin varttia myöhemmin kiinni kulkuneuvon ja aseistetun kuljettajan.

Epäiltyä kohti ammuttiin, mutta poliisin mukaan tämä ei ole vakavasti loukkaantunut. NRK:n mukaan poliisi ampui ambulanssin renkaisiin pysäyttääkseen epäillyn.

Kiinnioton jälkeen poliisi etsi Twitterin avulla myös mustiin pukeutunutta, kiharahiuksista naista. Nainen otettiin myöhemmin kiinni Oslon keskustassa sijaitsevasta liikkeestä. Häntä epäillään osallisuudesta tapahtumiin. 

Norjalaislehti Verdens Gang on saanut poliisilta vahvistuksen, että ambulanssin kaappaukseen osallistui kaksi henkilöä. Molempien henkilöllisyys on ilmeisesti poliisin tiedossa.

Epäillyn motiivista ei ole vielä tietoa. Poliisin mukaan sillä ei ole ainakaan vielä tiedossa seikkoja, jotka viittaisivat terrorismiin.

Norjalaiskanava TV2:n mukaan poliisi selvittää myös, voisiko teko olla yhteydessä äärioikeiston terrorismiin.

Mies ajoi ensin kolarin eri autolla

Poliisin mukaan epäilty mies tuli tapahtumapaikalle henkilöautolla, jolla hän ajoi kolarin läheisessä liittymässä. Auto oli päätynyt katolleen kevyen liikenteen väylälle.

Onnettomuuden takia paikalle hälytettiin ambulanssi. Pian tämän jälkeen ambulanssi varastettiin, poliisi kertoo NRK:lle.

Poliisi on eristänyt tapahtuneen vuoksi laajan alueen. Paikalla on useita poliisipartioita sekä poliisin helikopteri partioimassa aluetta.

Norjan uutistoimisto NTB:n mukaan lähistöllä sijaitsevien Lilleborgin koulun oppilaat sekä Sagenen lastentarhan lapset pidetään sisätiloissa poliisioperaation ajan. 

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat