Norjalaisjuoksija antoi selityksen hämmentävälle vilppilähdölleen – "Siitä ei ole mitään hyötyä"

Tokion olympialaisten naisten 400 metrin aitajuoksun ensimmäisessä välierässä nähtiin eriskummallinen tilanne, kun Norjan Amalie Iuel otti selkeän vilppilähdön. Iuel selvitti tilannetta TV Norgen haastattelussa juoksun jälkeen.

Kenttälajit keskeyttänyt kaatosade alkoi vain minuutteja ennen 400 metrin aitojen välieriä. Juoksulajit jatkuivat tavalliseen tapaan sateesta huolimatta. Vesisade aiheutti ennen kisan starttia vaikeuksia Iuelille, sillä hän liukastui ja kaatusi kokeillessaan lähtötelineitä.

Iuel kertoi kuulleensa katsomosta äänen, mutta ymmärsi vasta noustuaan telineistä, että ääni ei ollut lähtölaukaus.

– Ei ihan sellaista, mitä kuvittelin. Siinä oli paljon draamaa. Kuka ottaa varaslähdön 400 metrin aidoissa? Siitä ei ole mitään hyötyä, Iuel sanoi.

Iuel sai luvan juosta protestin aikana. Lopputuloksiin merkittiin aluksi hylkäys, mutta toistaiseksi tulosliuskaan on merkitty norjalaisen loppuaika 57,61. 

– Se on todella katkeraa, että olympialaiset päättyvät osaltani tällä tavoin. Minulla oli rehellisesti sanottuna paljon ajatuksia mielessäni juoksun aikana. En voinut keskittyä itse tekemiseen, Iuel totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja