Norjalainen laivastoupseeri oikeuteen miljardiluokan törmäyksestä – videot pinnan alta paljastavat sotalaivan valtavat tuhot

Norjalainen laivastoupseeri oikeuteen miljardiluokan törmäyksestä – videot pinnan alta paljastavat sotalaivan ja öljytankkerin törmäystuhot 0:59
Katso, millaista tuhoa törmäys aiheutti.

Norjan laivaston KNM Helge Ingstad -sotalaiva oli palaamassa Naton sotaharjoituksesta vuonna 2018, kun se törmäsi öljytankkeriin lähellä Bergeniä. Sotalaivan navigoinnista vastuussa olleen henkilön oikeuskäsittely alkaa tänään, kertoo uutistoimisto Reuters.

Norjalaiseen sota-alukseen tuli valtava vuoto, eivätkä sen pumput pystyneet pitämään vuotoa hallinnassa sen törmättyä maltalaiseen Sola TS -tankkeriin.

Laivaa yritettiin pitää pinnalla rannikolta vedettävien vaijereiden avulla, mutta ne katkesivat ja sotalaiva vajosi Norjan rannikolle.

Sotalaivan 137 henkilön miehistöstä kahdeksan henkilöä loukkaantui törmäyksessä, mutta koko miehistö saatiin evakuoitua laivalta ennen sen vajoamista pinnan alle.

Artikkelin alussa olevalta videolta voi nähdä millaista tuhoa törmäys aiheutti sotalaivan runkoon.

Korjaaminen olisi maksanut liikaa

Sotalaivan navigoinnista törmäyksen sattuessa vastuussa olleen laivastoupseerin oikeuskäsittely alkaa tänään Norjassa. Laivastoupseeria syytetään turvatoimenpiteiden laiminlyömisestä.

Sotalaivaa varoitettiin ennen törmäystä useita kertoja, ilmenee norjalaislehti VG:n julkaisemalta nauhalta.

Sotalaivan korjaaminen olisi maksanut noin 1,2 miljardia euroa, joten hanke kuopattiin.

Katso tuhovideo artikkelin alusta.

Video: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat