Norjaan alkoholin tarjoilukielto ja useita uusia rajoituksia – armeija ja apteekit auttamaan rokotteiden jakamisessa

Norja ottaa käyttöön tiukempia rajoitustoimia koronatartuntojen hillitsemiseksi. Alkoholin tarjoileminen kielletään baareissa ja ravintoloissa. Kiellon on määrä olla voimasa neljä viikkoa.

Myös koulujen ja oppilaitosten koronatoimia kiristetään ja rokotustahtia nopeutetaan. Norjan puolustusvoimia ja apteekeita pyydetään apuun tehosteannosten antamiseen.

Rajoituksia asetetaan myös tapahtumille, kulttuurielämälle ja harrastuksille. Omikronin odotetaan olevan Norjassa pian jo valtaviruksen asemassa.

Norjan hallitus pyytää työnantajia ottamaan käyttöön laajan etätyön, jos työnteko kotonta käsin on käytännön kannalta mahdollista.

Liikenteeseen ja useisiin paikkoihin, kuten ostoskeskukseen määrätään maskipakko, jollei turvaväliä ole mahdollista säilyttää. Ravintoloissa tulee voimaan tiukka turvavälivaatimus asiakkaiden välille.

Omikron leviää vauhdilla

Norjassa omikrontartuntojen määrä kaksinkertaistui maassa yhdessä viikossa.

Viime viikolla Norjassa rekisteröitiin 660 omikronin saanutta ihmistä, kun variantin saaneita oli edellisellä viikolla raportoitu 293. Maassa oli raportoitu maanantaihin mennessä yhteensä 958 omikrontapausta.

Sunnuntaina Norjassa oli sairaalahoidossa 331 koronapotilasta, mikä on toistaiseksi suurin lukema maassa.

Norjan kansanterveyslaitoksen laskennallisen mallin mukaan tulevina viikkoina uusia tartuntoja voi päivittäin tulla 90  000–300  000, ja sairaalaan voi koronan takia joutua laskentamallin mukaan päivittäin 50–200, jos tartuntojen leviämistä ei jarruteta huomattavasti.

Lue myös:

    Uusimmat