Nordlandia-alus törmäili Tallinnassa

Nordlandian kylki vaurioitui törmäyksessä sen verran, että aluksen korjaus kestää kolme päivää.

Eckerö Linen matkustaja-alus Nordlandia törmäsi aamupäivällä laituriin Tallinnan satamassa. Onnettomuus ei aiheuttanut vaaraa matkustajille, mutta aluksen kylki vaurioitui sen verran, ettei se päässyt tänään paluumatkalle Helsinkiin.

- Minkäänlaisia henkilövahinkoja ei sattunut. Laivan kyljessä on pintavaurio, joka on korjattava, ennen kuin alus voi lähteä merelle, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoi.

Törmäys laiturin kanssa raapaisi pois laivan kyljen päällimmäisen kerroksen vesirajan yläpuolelta. Aukko hitsataan umpeen Tallinnassa sijaitsevalla telakalla, jonne Nordlandia näillä näkymin siirretään huomenna.

Iltaan mennessä selvisi, että Nordlandian korjaus kestää kolme päivää. Aluksen vuorot Tallinnan ja Helsingin väliltä peruttiin huomiselta, maanantailta ja tiistailta.

Nordlandia kuljetti Tallinnaan 2000 matkustajaa, jotka majoitettiin ensi yöksi joko laivalle tai hotelliin. Takaisin Helsinkiin he pääsevät muiden laivayhtiöiden aluksilla huomenna.

Tänään paluukuljetusten järjestäminen muilla aluksilla oli vaikeaa, koska pikalaivojen vuorot oli Suomenlahdella riehuvan myrskyn vuoksi peruttu. Eckerö Linen oma vara-alus taas on pahaksi onneksi juuri nyt kuivatelakalla.

Onnettomuus sattui noin kello 11.30, jolloin aamulla Helsingistä lähtenyt Nordlandia saapui Tallinnan satamaan. Kova aallokko löi aluksen vasten laituria juuri kun se oli kiinnittymässä rantaan.

Törmäys ei ollut kova, ja se jäi monilta matkustajilta kokonaan huomaamatta. Osa ehti lähteä kaupungille saamatta tietoa siitä, ettei alus lähdekään illalla takaisin.

Peti löytyi kaikille

Alun perin Nordlandian olisi pitänyt lähteä kohti Helsinkiä kello kuudelta, ja iltaviiden maissa Tallinnan sataman A-terminaali alkoi täyttyä hotellipaikkaa jonottavista matkustajista.

Eckerö Line oli hälyttänyt paikalle kaiken saatavissa olevan henkilökunnan. Toimitusjohtaja Tarja Kerosen mukaan kaikille 2000 matkustajalle oli illansuussa järjestymässä sekä majapaikka että sunnuntaille paluukuljetus Helsinkiin.

- Olemme saaneet kilpailijoilta paljon apua tilanteen hoitamisessa, mikä on todella hieno juttu, Keronen kiitteli.

Tilanne oli helpottumassa myös siksi, että Tallinnan viranomaisilta heltisi lupa yövyttää matkustajia myös satamassa kelluvan Nordlandian hytteihin. Sinne mahtuu viitisensataa matkustajaa eli neljännes koko joukosta, Keronen kertoi.

Hotellipaikkojakin olisi Tallinnan kaupungin alueelta löytynyt riittävä määrä, kaikille ei tosin välttämättä ihan ydinkeskustasta.

Eckerö Linessa ei vielä lauantaina ehditty laskea, kuinka isot kulut haveri laivayhtiölle aiheuttaa. Kerosen mukaan etusijalla oli matkustajien tilanteen selvittäminen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat