Nordea takoi reippaasti yli miljardin euron liikevoiton

Ylimääräiset veloitukset jurppivat Nordean asiakkaita – lempääläisnaisen lapsi ei pääse esikouluun, kun rahaa ei ole bensaan 4:03
MTV Uutiset Live: Ylimääräisistä veloituksista koitui paljon harmia Nordean asiakkaille kuukausi takaperin. Haastattelussa äiti, jonka lapsi ei päässyt esikouluun tapauksen vuoksi. (20.9.2021)

Finanssikonserni Nordea takoi heinä–syyskuussa liikevoittoa lähes 1,3 miljardia euroa. Vuosi sitten vastaavana aikana liikevoitto oli vajaat 1,1 miljardia euroa.

Yhtiön mukaan asiakasliiketoiminnan volyymien kasvu jatkui kaikissa Pohjoismaissa. Asuntoluottojen määrä kasvoi kuusi prosenttia vuoden takaisesta. Markkinaosuudet kasvoivat kaikissa maissa.

–  Olemme viime kuukausina nähneet paljon rohkaisevia merkkejä, kun Pohjoismaissa on purettu koronarajoituksia ja miljoonat ihmiset ovat voineet palata normaalimpaan elämään, kertoo konsernijohtaja Frank Vang-Jensen tiedotteessa.

Hän arvioi, että pandemian jälkeisessä elpymisessä on käynnistynyt uusi vaihe, jonka Nordea on voinut aloittaa vahvasta asemasta.

–  Luottosalkun laatu on pysynyt vahvana. Varhaiset merkit viittaavat siihen, että asiakkaamme ovat selvinneet koronarajoituksista yleisesti ottaen hyvin. Kolmannen neljänneksen nettomääräiset luottotappiot olivatkin erittäin vähäiset, Vang-Jensen sanoo.

Nordea pitää kuitenkin konsernin johdon harkintaan perustuvan luottotappiovarauspuskurin ennallaan.

–  Tällä ennakoivalla lähestymistavalla varmistamme, että kestämme mahdolliset takaiskut pandemian kehityksessä, Vang-Jensen painottaa.

Uudet taloudelliset tavoitteet julkaistaan helmikuussa

Vang-Jensenin mukaan Nordea on viime vuosineljännesten aikana saavuttanut tuloksia keskittymällä johdonmukaisesti painopistealueisiin.

Hän kertoo, että myönteisen kehityksen pohjalta Nordea valmistelee parhaillaan taloudellisten tavoitteiden ja liiketoimintasuunnitelman päivitystä. Uudet taloudelliset tavoitteet esitellään tämän vuoden tilinpäätöksen julkistamisen yhteydessä helmikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat