Mainos

Digipankkien kilpailu kovenee — Näin hyödyt laskeneesta korkotasosta

Kansainväliset digipankit ovat saapuneet Suomeen Skandinaviasta, Baltiasta ja Espanjasta. Ne haastavat perinteiset pankit nopeudella ja sujuvuudella. Kun perinteisen pankin lainaprosessi kestää viikkoja tai jopa kuukausia digipankin kautta tarvittavat rahat ovat tilillä parhaimmillaan samana päivänä. Mistä kuluttaja sitten tietää, mikä monista verkossa toimivista lainanmyöntäjistä on luotettava?

Suomalaisten perinteisten kivijalkapankkien haastajiksi ovat tulleet norjalaiset, ruotsalaiset ja muut eurooppalaiset pankit. Ne rakentavat liiketoimintaansa digitaalisen tehokkuuden pohjalle ja myöntävät lainoja ilman vakuuksia jopa 70 000 euroon asti. Nämä digitaaliset pankkitoimijat ovat vastanneet kovaan kilpailuun ja vakuudettomien lainojen korkotaso on lainankilpailutuspalvelu Rahalaitoksen seurannan mukaan nyt alimmillaan kymmeneen vuoteen. Samalla median ja päättäjien huomiota keränneet pikavipit korkeine korkoineen ovat lähes hävinneet markkinoilta kovan kilpailun ja lainsäädännön tiukentumisen johdosta.

Kansainvälisillä digipankeilla ei ole yleensä konttoreita Suomessa, vaan ne toimivat puhtaasti verkossa. Tämä mahdollistaa ketterän ja kustannustehokkaan toiminnan. Luonnollisesti asiakaspalvelu on kuitenkin tärkeässä roolissa ja toimivan lainanhakuprosessin tukena on käytännössä aina suomenkielinen asiakaspalveluhenkilöstö. Rahalaitoksen kilpailutuspalvelun kanssa yhteistyötä tekevillä kansainvälisillä lainantarjoajilla on aina asiakaspalvelu suomen kielellä ja muutenkin palvelun kanssa yhteistyötä tekevät pankit ovat kaikki luotettavia ja niiden taustat ja luvat ovat kunnossa.

Yhdistämällä lainat voit säästää koroissa ja lainakuluissa

Kansainväliset digipankit toivat Suomeen muutamia vuosia sitten ajatuksen lainojen yhdistämisestä. Lainojen yhdistämisellä tavoitellaan lainakulujen pienentämistä, ja hyvin usein asiakkaiden säästöt ovat olleet merkittäviä – jopa satoja euroja kuukaudessa. Kulutusluottojen korkotaso on laskenut ja niiden, joilla on useita vanhoja lainoja, on erityksen kannattavaa kilpailuttaa ja yhdistää vanhat lainat.

Helpoimmin lainojen yhdistäminen onnistuu, kun täytät lainahakemuksen Rahalaitoksen sivuilla. Laske hakemusta varten yhteen lainojesi kokonaissumma, ja hae uudelleenrahoituslainaa tälle summalle. Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa 70 000 euroon asti.

Rahalaitos kilpailuttaa hakemuksesi yhteistyöpankeillaan, ja pääset vertaamaan lainatarjouksia lähes saman tien Rahalaitos.fi palvelussa.  Kilpailutuspalvelun käyttäminen on myös täysin maksutonta ja et sitoudu nostamaan lainaa, vaikka käytkin testaamassa, millaisia säästöjä voisit saada lainat yhdistämällä.

Kilpailuttamalla löydät luotettavan lainantarjoajan helposti

Vaikeinta verkossa toimivien digipankkien kanssa on se, että niitä on niin paljon. Googlettamalla vastaan tulee suuri joukko erilaisia pankkeja ja luotontarjoajia, joista pitäisi osata valita se itselleen paras. Paitsi että ei tarvitse osata, jos käyttää apuna luotettavaa ja kokenutta lainanvälittäjää, kuten Rahalaitosta.

Kun haet lainaa lainanvälittäjän kautta sen sijaan, että lähettäisit hakemuksen suoraan valitsemallesi pankille, voit saada yhdellä kertaa useita tarjouksia eri pankeilta. Näin pääset itse rauhassa vertailemaan, mistä laina kannattaa ottaa. Samalla säästyt myös täyttämästä useita lainahakemuksia, vaan kilpailutus hoituu kätevästi yhdellä hakemuksella.

Suomalainen lainanvälittäjä Rahalaitos tekee yhteistyötä jopa 25 luotettavan pankin ja lainanmyöntäjän kanssa. Mukana on paljon kansainvälisiä toimijoita, mutta myös kotimaisia.


Lue myös:

    Uusimmat