Nokkosletut ja raparperikiiseli 25.5.2001

toim. Kati Nappa

Vieraana vuoden 2001 Maitotyttö Pauliina Kalenius

Nokkosletut


1/2 l maitoa
2-2,5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 munaa
0,5 tl suolaa
n. 1 l nokkosia tai 1 pkt pakastepinaattia

Huuhdo nokkoset hyvin ja ryöppää ne. Purista vesi pois ja leikkaa nokkoset hienoksi. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna turvota puolisen tuntia. Lisää joukkoon munat, suola ja hienonnettu nokkonen. Paista ohukaispannussa. Tarjoa lisukkeeksi esim. tomaattisalaattia, kurkkupikkelsiä tms.

Raparperikiiseli

0,5 l vettä
4-5 dl raparperin paloja
0,5-1 dl sokeria
n. 3 rkl perunajauhoja
runsas 0,5 dl vettä

Keitä raparperit pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Nosta kattila syrjään levyltä ja sekoita joukkoon ohuena norona suurus (sekoita perunajauhot hyvin veteen). Nosta takaisin levylle ja anna kiehahtaa. Kaada kiisseli vadille ja ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämisesksi. Tarjoa kiisselin kanssa maitoa tai muuta maitotaloustuotetta.

Lue myös:

    Uusimmat