toim. Kati Nappa
Vieraana vuoden 2001 Maitotyttö Pauliina Kalenius
Nokkosletut
1/2 l maitoa
2-2,5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 munaa
0,5 tl suolaa
n. 1 l nokkosia tai 1 pkt pakastepinaattia
Huuhdo nokkoset hyvin ja ryöppää ne. Purista vesi pois ja leikkaa nokkoset hienoksi. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna turvota puolisen tuntia. Lisää joukkoon munat, suola ja hienonnettu nokkonen. Paista ohukaispannussa. Tarjoa lisukkeeksi esim. tomaattisalaattia, kurkkupikkelsiä tms.
Raparperikiiseli
0,5 l vettä
4-5 dl raparperin paloja
0,5-1 dl sokeria
n. 3 rkl perunajauhoja
runsas 0,5 dl vettä
Keitä raparperit pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Nosta kattila syrjään levyltä ja sekoita joukkoon ohuena norona suurus (sekoita perunajauhot hyvin veteen). Nosta takaisin levylle ja anna kiehahtaa. Kaada kiisseli vadille ja ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämisesksi. Tarjoa kiisselin kanssa maitoa tai muuta maitotaloustuotetta.