Nokkakolari vitostiellä Juvalla, neljä sairaalaan – "Aina sanotaan että on haastava keli, mutta nyt voisi laittaa kolme huutomerkkiä perään" 

Juvalla Etelä-Savossa on sattunut nokkakolari, jossa loukkaantui neljä ihmistä. Onnettomuuteen vaikutti ainakin osittain erittäin vaikea ajokeli.

Onnettomuus sattui hieman ennen kolmea iltapäivällä Viitostiellä noin viisi kilometriä Juvalta Mikkelin suuntaan. Peräkärryä vetänyt henkilöauto törmäsi vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Kolmas henkilöauto väisti kolaria lumipenkkaan.

Peräkärryä vetäneessä henkilöautossa oli vain kuljettaja, kun taas sen kanssa yhteen törmänneessä autossa oli kolme henkilöä, joista yksi oli lapsi. Kaikki neljä vietiin Mikkelin keskussairaalaan. Lumipenkkaan väistäneessä autossa oli kaksi aikuista ja kaksi lasta, joista kukaan ei loukkaantunut.

Kaksi kolariautoa meni lunastuskuntoon, kolaria väistänyt auto pääsi jatkamaan matkaa.

Palomestari varoittaa

Ajokeli on ollut tänään poikkeuksellisen haastava.

– Aina sanotaan että on haastava keli, mutta nyt voisi laittaa kolme huutomerkkiä perään. Tienpinta on peilijäässä, ja lunta on kerääntynyt siihen päälle. Kyllä kieli keskellä suuta pitää ajaa, ja turvavälit ja ajonopeus pitää sovittaa tuohon keliin, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho STT:lle.

Viitostie oli kolarin takia kokonaan poikki noin puolen tunnin ajan, mikä aiheutti kilometrien jonot. Vielä puoli viiden aikaankin toinen kaista oli poikki onnettomuuspaikalla ja pelastuslaitos ohjasi liikennettä.

Liikenne on ollut tänään vilkasta hiihtolomilta palaavien vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja