Mainos

Nokian uhkapeli Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa odotetaan suurella kiinnostuksella, kuinka Nokian älypuhelinuutuus Lumia 900 otetaan vastaan.

Yksinomaan Yhdysvaltain markkinoille suunnatun puhelimen lanseeraukseen on luvattu mittavaa ja näkyvää mainoskampanjaa, sen takana on Lumia 900 –puhelimen valikoimiinsa ottava AT&T –operaattori.

Kampanja alkaa pääsiäissunnuntaina ja ostajat pääsevät hypistelemään puhelinta maanantaina. Tosin puhelimen ennakkoon varanneista ainakin osan pitäisi saada se pari päivää aikaisemmin.

Yhdysvalloissa jännitetään eniten sitä, miten ostajat ottavat vastaan Windows-käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen. iPhone ja Android –puhelimet ovat jyllänneet Yhdysvalloissa ja ne onnistuivat jo saamaan Blackberryt pois markkinoilta.

Windows-pohjaisten puhelinten markkinaosuus on amerikkalaisilla markkinoilla parin prosentin luokkaa.

Nokialle Lumia-julkistus on kuitenkin elämän ja kuoleman kysymys Yhdysvaltain markkinoilla, joilla sen markkinaosuus on supistunut olemattomiin, noin yhteen prosenttiin.

Nokiaa on syytetty siitä, ettei se ole viitsinyt kehittää aiemmin puhelinta nimenomaan amerikkalaisia käyttäjiä ajatellen ja tämä on kostautunut.

Mutta nyt ainakin hinta amerikkalaisittain edullinen, Lumia 900-älypuhelimen haltijaksi pääsee sadalla dollarilla, mutta kytkykauppaan liittyy kahden vuoden palvelusopimus AT&T-operaattorin kanssa. Yleensä tämän tasoiset älypuhelimet maksavat amerikkalaisille 200-300 dollaria, ja nekin palvelusopimukseen liitettyinä.

Tunnettu amerikkalainen talousjulkaisu Bloomberg kehuikin arviossaan juuri Lumian hintaa.

Lehden Rich Jaroslovskyn mukaan ostajat haluavat tietää, miltä puhelin näyttää ja tuntuu, miten mukava sitä on käyttää ja paljonko se maksaa, teknisistä hienouksista ei piitata.

– Näissä kohdissa Lumia pärjää hyvin, se on hyvä puhelin, toteaa Jaroslovsky.

Hänen mukaansa Lumian ostajat saavat rahoilleen vastinetta, vaikka joutuvatkin ottamaan kahden vuoden palvelusopimuksen. Hänen mukaansa Lumia ei pärjää iPhonelle käyttömukavuudessa. Toisaalta taas, se on helppokäyttöisempi, kuin monet Android-puhelimet.

MTV3 Uutiset seuraa Lumian myynnin alkamista Yhdysvalloissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.