Mainos

Nokian Kallasvuo lupaa paremman käyttöliittymän

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo lupaa, ettei kukaan puhu enää vuoden kuluttua yhtiön valmistamien älypuhelinten käyttöliittymistä.

Nokialaisten kömpelyydestä on riittänyt runsaasti porua sen jälkeen, kun Apple toi markkinoille kätevällä kosketusnäytöllä varustetut iPhone-puhelimensa.

Espoossa alan analyytikoille puhunut Kallasvuo kertoi, että Nokia aikoo ratkaista ongelman suunnittelemalla uudelleen Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvan käyttöliittymänsä.

Ensimmäinen uudella Symbian-käyttöliittymällä varustettu laite on määrä julkistaa ensi vuoden alkupuoliskon aikana. Toinen keskeinen laite on luvassa vuoden jälkipuoliskolla. Kosketusnäytöllä tai näppäimistöllä varustetut puhelimet syrjäyttävät vauhdilla perinteiset käyttöliittymät.

- Vuoden 2010 aikana panostamme käyttäjäkokemuksen parannuksiin, ja niiden avulla Symbian-käyttäjäliittymä tulee siirtymään uudelle tasolle, Kallasvuo lupasi.

Hän korosti, että Symbian pysyy Nokian tärkeimpänä käyttöjärjestelmänä. Hänen mukaansa Symbian on tarpeeksi joustava, että sen pohjalle valmistettujen älypuhelinten hinnat saadaan painettua alaspäin.

Kallasvuo iloitsi ohjelmistojätti Microsoftin luottamuksesta Symbiania kohtaan. Microsoft on yrittänyt ajaa matkapuhelimiin omaa Windows Mobile -käyttöjärjestelmäänsä, mutta näyttää hävinneen kilpailun Symbiania vastaan.

Kumppanuus Microsoftin kanssa on Kallasvuon mukaan erityisen tärkeätä sen vuoksi, että se lisää luottamusta Nokiaan ongelmallisilla Yhdysvaltain markkinoilla.

Runsaasti kumppaneita

Kallasvuo puhui paljon myös muista kumppanuuksista, kun Nokia laajentuu laitevalmistajasta internetyhtiöksi. Hän luetteli kumppaneina Microsoftin lisäksi muun muassa Facebookin, Intelin ja Qualcommin, jonka kanssa Nokia on haudannut sotakirveensä pitkällisten patenttiriitojen jälkeen.

Oireellista on, ettei Kallasvuo maininnut nettikuningas Googlea, jonka Android-käyttöjärjestelmä on alkanut levitä vauhdilla matkaviestinmaailmassa. Nokia ja Microsoft johtavat selvästikin Googlen vastaista rintamaa.

Nokian tavoitteena on myös luoda niin sanottu ekosysteemi, jossa pienet sovelluskehittäjät luovat ohjelmistoja Symbianin pohjalta. Runsasta palvelutarjontaa tarvitaan, jos Nokia aikoo pitää puolensa nettimaailmassa käytävässä kilpailussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.