Mainos

Nokia toimittaa WAP- ja GPRS-ratkaisut Blulle Italiaan

Nokia ja italialaisoperaattori Blu ovat allekirjoittaneet sopimuksen Nokian WAP- ja GPRS-ratkaisujen toimittamisesta. Nokia toimittaa Blulle GPRS-runkoverkkoratkaisun ja WAP-yhdyskäytävän. Lisäksi Nokia toimittaa Nokia 7110 -puhelimia.

Pakettivälitteinen GPRS (General Packet Radio Service) mahdollistaa jatkuvasti päällä olevat matkapuhelinverkon datapalvelut, kuten sähköposti-, Internet-, Intranet- ja WAP-yhteydet. GPRS on olennainen osa kehityksessä kohden kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoja.

Nokian WAP-ratkaisu perustuu avoimeen standardiin ja siihen kuuluvat WAP-yhdyskäytävät, portaalit, matkapuhelimet, selaimet, WAP-pohjaisen sisällön luomiseen ja jakamiseen tarkoitetut työkalut, sovellusperustat ja järjestelmäintegrointi sekä näihin liittyvät asiakaspalvelut. Blu kehittää Nokian WAP-ratkaisun avulla mm. tosiaikaisia liikennetieto- ja aikataulupalveluita.

Blu oli ensimmäinen operaattori Italiassa, joka julkisti Internet-portaalin, minkä kautta sen asiakkaat saavat mm. uutis-, urheilu-, talous-, pankki-, lipunvaraus- ja matkustuspalveluita Internetistä ja matkapuhelimella.

Blun pääkonttori sijaitsee Napolissa ja sen omistavat Autostrade (32%), BT (20%), Distacom (9%), Edizione Holding - Benetton (9%), BNL (7%), Italgas - Gruppo Eni (7%) ja Platinus - Gruppo Galtagirone (7%).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.