Mainos

Nokia ampaisi huimaan nousuun Googlen ilmoituksen jälkeen

Nokian osakekurssi singahti päivän päätteeksi reippaaseen, yli yhdeksän prosentin nousuun Helsingin pörssissä. Nousu sai vauhtia hakukoneyhtiö Googlen ilmoituksesta ostaa matkapuhelinvalmistaja Motorola Mobility.

Uutinen tulkittiin Nokian kannalta myönteiseksi muun muassa siksi, että se saattaa hämmentää pakkaa Googlen Android-käyttöjärjestelmän leirissä. Muiden sitä käyttävien matkapuhelinvalmistajien tilanne saattaa hankaloitua, jos Google suosii vastedes omaa laitevalmistajaa.

Motorolan lisäksi Android-puhelimia tekevät muun muassa Samsung, Sony Ericsson, HTC ja LG. Google ei ole aiemmin itse valmistanut puhelimia, vaan pelkästään tarjonnut käyttöjärjestelmäänsä muiden käyttöön.

Google yritti hälventää pelkoja vakuuttamalla, että Android säilyy vastakin täysin avoimena myös muille valmistajille, ja sen asema vain entisestään vahvistuu. Motorola Mobility jatkaa Googlen omistuksessa erillisenä liiketoimintana, jolla on muiden valmistajien tavoin lisenssi Android-käyttöjärjestelmään.

Osakkeesta roima ylihinta

Google maksaa Motorolasta 12,5 miljardia dollaria eli 8,8 miljardia euroa. Osakekohtainen hinta on 40 dollaria, mikä ylittää Motorolan viime perjantaisen päätöskurssin peräti 63 prosentilla.

Googlen osakekurssi sen sijaan lähti New Yorkin pörssissä aluksi pieneen laskuun.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.