Nokia aikoo vähentää jopa 10 000 työntekijää

Nokian osakkeen kurssi noussut, taustalla ennennäkemätön ilmiö keskustelupalstalta 2:10
Vuoden alussa Nokian kurssi liikkui poikkeuksellisilla tavoilla kurssispekulaatioiden vuoksi. Tästä ilmiössä oli kyse.

Nokia suunnittelee työntekijämäärän mittavaa vähentämistä. Yhtiö kertoo, että sillä on suunnitelmien mukaan kahden vuoden päästä jopa 10 000 työntekijää vähemmän kuin nykyään.

Yhtiö suunnittelee sillä olevan 80 000–85 000 työntekijän organisaatio nykyisen noin 90 000 sijaan.

Uudistuksilla tavoitetaan mittavia säästöjä, jotka käytettäisiin yhtiön mukaan muun muassa tutkimus- ja kehitystoimintaan.

– Emme tee kevyin perustein päätöksiä, joilla on mahdollisia vaikutuksia työntekijöihimme. Oikean osaamisen ja valmiuksien varmistaminen on välttämätön askel pitkän aikavälin kestävän suorituskyvyn saavuttamiseksi. Minulle on tärkeää, että työntekijämme saavat tarvitsemansa tuen tässä prosessissa, toimitusjohtaja Pekka Lundmark kirjoittaa yrityksen tiedotteessa.

Yhtiön suunnittelemien muutosten nettovaikutus tulee kuitenkin olemaan positiivinen Suomen henkilöstömäärään, sillä Nokia aikoo jatkaa uusien osaajien palkkaamista 5g:n kehitykseen Suomessa.

– Aiemmista vähennyksistä huolimatta olemme jatkaneet uusien osaajien palkkaamista 5G:n kehitykseen Suomessa ja aiomme toimia näin myös jatkossa. Viimeisten kahden vuoden aikana olemme palkanneet Suomessa kokonaisuudessaan enemmän työntekijöitä kuin vähentäneet, Nokian viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat