Mainos

Noin joka kahdeksas vankeusvanki on jo ulkomaalainen – määrä on kasvanut 20 vuotta

1:28

Ulkomaalaisten vankien määrä Suomen vankiloissa on kasvanut viime kahdenkymmenen vuoden aikana. Rikosseuraamuslaitoksen tilastojen perusteella tämän vuoden lokakuun alussa vankiloissa istui 275 ulkomaalaista vankeusvankia. 

Video: Tällainen oli yö Helsingin vankilassa – MTV Uutisten toimittaja kokeili

Heistä noin puolet on saanut tuomionsa huumausainerikoksista. Seuraavaksi suurin yksittäinen syy vankilatuomiolle on väkivaltarikos.

Tutkintavangit pois lukien Suomen vankiloissa oli kaiken kaikkiaan reilut 2  300 vankia lokakuun alussa.
Kun yksi vankeuspäivä maksaa noin 200 euroa, ulkomaalaisten vankeusvankien vuosittainen hintalappu Suomelle on reilut 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Tämä on noin kymmenen prosenttia Rikosseuraamuslaitoksen vuosittaisista menoista.

–  Vankien määrä on kasvanut suht tasaisesti viime kahdenkymmenen vuoden aikana. Tämän vuoden lokakuun alussa vankiloissa istui 275 ulkomaalaista vankeusvankia ja sen lisäksi 187 tutkintavankia.

Tästä on kyse: 

–  Ulkomaalaisista vangeista noin puolet on saanut tuomionsa huumausainerikoksista. Seuraavaksi suurin yksittäinen rikoslaji ovat väkivaltarikokset.

–  Vielä vuonna 1998 ulkomaalaisia vankeja oli alle sata.

–  Myös ulkomaalaisvankien suhteellinen osuus on kasvanut, sillä Suomen vankiluku on alhaisella tasolla, kun verrataan aiempaan.

–  Kaikkiaan vankeja oli suomalaiset mukaan lukien Suomessa lokakuun alussa 2  888. Heistä tutkintavankeja oli 583, eli rangaistusta suorittavia vankeusvankeja oli 2305.

–  Kun yksi vankeuspäivä maksaa noin 200 euroa, ulkomaalaisten vankien vuosittainen hintalappu Suomelle on reilut 20 miljoonaa euroa vuodessa. Se on noin kymmenen prosenttia Rikosseuraamuslaitoksen vuosittaisista toimintamenoista.

–  Suomi ottaa lähes kaikki Suomeen siirtoa haluavat suomalaisvangit vastaan

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja