No Doubt tekee paluun festarilavoille lähes 10 vuoden tauon jälkeen

Vuoden 2019 Coachella-festivaali starttasi 0:35
Tältä Coachella-festivaalilla näytti vuonna 2019.

Aavikolla järjestetyssä Coachella-musiikkifestivaalilla nähdään huhtikuussa 2024 No Doubt -yhtye. 

Etelä-Kalifornian aavikolla, muutaman tunnin ajomatkan päässä Los Angelesista järjestettävä Coachella-musiikki- ja taidefestivaali saa esiintyjäkseen No Doubt -yhtyeen, jota ei ole nähty lavoilla lähes 10 vuoteen. Festivaalin tuottaja Goldenvoice kertoi asiasta 16. tammikuuta. 

Coachella järjestetään Indion kaupungin Empire Polo Fieldillä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna: 12.–14. huhtikuuta ja 19.–21. huhtikuuta. 

No Doubt on yksi festivaalin neljästä pääesiintyjästä, eikä se ole esiintynyt Gwen Stefanin johdolla livenä sitten vuoden 2015. 

Pääesiintyjinä nähdään myös Lana Del Rey, Doja Cat ja räppäri Tyler, The Creator.

No Doubt perustettiin alun perin 90-luvun puolivälissä ja se tuli tunnetuksi muun muassa klassikkohiteistään Don't Speak, Just a Girl ja Spiderwebs. Yhtye siirtyi 2000-luvun alussa sooloprojekteihin julkaistuaan useita albumeita yhdessä. Vuonna 2004 Stefani julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Love. Angel. Music. Baby. ja on sen jälkeen julkaissut kolme muuta sooloalbumia.

Vuonna 2023 festivaali keräsi aavikolle 250 000 ihmistä. Majoitusvaihtoehtoja on teltasta luksushotelliin. 

Ensimmäisen kerran Coachella järjestettiin vuonna 1999. Pienestä vaihtoehtofestivaalista on tullut vuosien saatossa se paikka, missä pääesiintyjänä lavalle nouseminen on sulka hattuun.

Aavikko on tapahtumapaikkana erityinen: pilvettömällä taivaalla porottava aurinko nostaa lämpötilan lähemmäs 40 astetta ja kuivassa ilmassa hiekka pöllyää. Kävijöiden vakiovarusteena onkin huivi tai maski hiekkamyrskyjen varalta. Vesipullojen lisäksi ihmisillä on selässään juomareppuja.

Auringon laskettua ilma viilenee reilusti, mutta suomalaiseen makuun noin 20 asteen iltalämpötila on miellyttävä. Joskus aavikon kylmyys voi laskea reilusti alle 20 asteen, ja mukana on oltava toinen vaatekerrasto.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat