- kuhaa - portobello-sieniä - pekonia
Hans Välimäen ja Niko Ahvosen menu:
Sipulikeitto
2-3 sipulia pilkottuna 1-2 rkl sokeria suolaa timjamia laakerinlehtiä 2-3 dl lihalientä/vettä 1 paahtoleipä raastettua juustoa
Paahda sokeri ja sipulit. Lisää muut ainekset ja keittele kunnes kaikki maut ovat tasaantuneet. Kuorruta paahdetulla leivällä ja juustoraasteella (johon voit halutessasi sekoittaa yhden keltuaisen).
Ceviché
50-100g kuhafilettä suolaa pippuria ruohosipulia basilikaa 1 rkl kaltattua tomaattia 1 rkl sitruunan mehua
Miksaa ja lisää päälle paistettua sipulia sekä paahdettua pekonia.
Kuhaa a´la Niko
1 kuhafile suolaa pippuria 1 raastettu peruna
Mausta kala ja taputtele raastettu peruna päälle. Paista perunapuoli alaspäin kirkastetussa voisa rapeaksi ja käännä.
Sienikastike
4-5 rkl Portobello -sieniä 2-3 rkl voita 2-3 rkl sipulia muutama siivu pekonia 1-2 rkl vehnäjauhoja 1 dl vettä 2 dl kermaa suolaa pippuria
Freesaa sienet ja sipuli sekä pekonikuutiot. Lisää vehnäjauhot ja pyöräytä 1 min, lisää vesi ja kerma. Kiehauta, tarkista maku ja lisää lopuksi silputtua ruohosipulia. Tarjoile.
Karamellisoitua ananasta ja Cointreau-kermaa
1/2 ananas 100 g sokeria 1/2 dl Cointreau-likööriä 1 tl vaniljasokeria
Koverra ananas ja karamellisoi. Liekitä liköörillä ja sekoita 2 dl vatkattua kermaa (jäähtyneenä). Tarjoile esim. jäätelön kera.