Niko Ahvosen kassi:

- kuhaa - portobello-sieniä - pekonia

Hans Välimäen ja Niko Ahvosen menu:

Sipulikeitto

2-3 sipulia pilkottuna 1-2 rkl sokeria suolaa timjamia laakerinlehtiä 2-3 dl lihalientä/vettä 1 paahtoleipä raastettua juustoa

Paahda sokeri ja sipulit. Lisää muut ainekset ja keittele kunnes kaikki maut ovat tasaantuneet. Kuorruta paahdetulla leivällä ja juustoraasteella (johon voit halutessasi sekoittaa yhden keltuaisen).

Ceviché

50-100g kuhafilettä suolaa pippuria ruohosipulia basilikaa 1 rkl kaltattua tomaattia 1 rkl sitruunan mehua

Miksaa ja lisää päälle paistettua sipulia sekä paahdettua pekonia.

Kuhaa a´la Niko

1 kuhafile suolaa pippuria 1 raastettu peruna

Mausta kala ja taputtele raastettu peruna päälle. Paista perunapuoli alaspäin kirkastetussa voisa rapeaksi ja käännä.

Sienikastike

4-5 rkl Portobello -sieniä 2-3 rkl voita 2-3 rkl sipulia muutama siivu pekonia 1-2 rkl vehnäjauhoja 1 dl vettä 2 dl kermaa suolaa pippuria

Freesaa sienet ja sipuli sekä pekonikuutiot. Lisää vehnäjauhot ja pyöräytä 1 min, lisää vesi ja kerma. Kiehauta, tarkista maku ja lisää lopuksi silputtua ruohosipulia. Tarjoile.

Karamellisoitua ananasta ja Cointreau-kermaa

1/2 ananas 100 g sokeria 1/2 dl Cointreau-likööriä 1 tl vaniljasokeria

Koverra ananas ja karamellisoi. Liekitä liköörillä ja sekoita 2 dl vatkattua kermaa (jäähtyneenä). Tarjoile esim. jäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat