Mainos

Nikita Fouganthine vältti niukasti vankilan

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Nikita Fouganthinen kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta ja auton ajamisesta ilman ajokorttia. Oikeuden mukaan Fouganthinen rikoshistoria olisi edellyttänyt ehdotonta vankeustuomiota, mutta oikeus muutti kolmen kuukauden rangaistuksen 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

45-vuotias Foughantine (ent. Valjakkala) ampui kolme ihmistä 1988 Ruotsin Åmselessä. Foughanthine vapautui elinkautisesta 2009.

Nyt kyse oli auton ajamisesta tammikuussa 2011 rivitalon parkkipaikalla lauantaiaamuna. Foughanthine oli 1,84 promillen humalassa.

Foughanthinen mukaan auto oli juuttunut erään naisen ajamana lumeen ja hän oli tyhmyyksissään hypännyt kuljettajan paikalle tarkoituksenaan vain heijata auto irti. Tämä oli onnistunut, Foughantine oli noussut autosta, mutta palannut sitten kertomansa mukaan kuljettajan paikalle säätämään istuinta. Tässä vaiheessa poliisit olivat tulleet paikalle.

Foughanthinen mukaan tapahtuma johtui ajattelemattomuudesta. Tarkoitus oli ollut hyvä, mutta lopputulos huono. Hän vetosi lyhyeen ajomatkaan, hiljaiseen liikenteeseen ja siihen, että teko tapahtui parkkipaikalla.

Käräjäoikeus katsoi törkeän rattijuopumuksen tunnusmerkistön täyttyneen. Foughanthine tuomittiin heinäkuussa 2010 törkeästä rattijuopumuksesta vankeuteen ja oikeuden mukaan tämä ja miehen aiemmat rikokset vaativat ehdotonta vankeusrangaistusta.

Yhdyskuntapalvelun soveltuvuusselvityksessä todettiin kuitenkin vastaajan kykenevän selviytymään yhdyskuntapalvelusta, jolloin käräjäoikeus päätyi siihen.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja