Niki Laudan muisto elää – Mercedes muisti menehtynyttä mentoriaan upeasti historiallisen saavutuksen hetkellä

Mercedeksen F1-tiimille kausi 2019 on ollut monella tapaa kova. MM-sarjan dominoivan tallin paikalta hetkellisesti pudonnut tiimi on kokenut myös oikeita menetyksiä Niki Laudan poismenon myötä.

Mercedes varmisti sunnuntain Japanin osakilpailussa sekä valmistajien että myös kuljettajien maailmanmestaruudet, kun Valtteri Bottas ajoi Suzukassa voittoon ja Lewis Hamilton kolmanneksi.

Kyseessä on saksalais-brittiläiselle tiimille jo kuudes peräkkäinen tuplamestaruus, mikä on ennätys koko F1-sarjan historiassa.

Aiemmin vain Ferrari oli vienyt nimiinsä kuusi peräkkäistä merkkimestaruutta, mutta Mika Häkkisen nousu kuljettajien mestariksi vuonna 1999 tarkoitti, etteivät punaiset venyneet viittä kuskien MM-titteliä pidempään putkeen vuosina 2000–04.

Mercedeksellä ilo osattiin ottaa saavutuksesta irti. Tästä eteenpäin käynnissä on enää teoreettinen taistelu Hamiltonin ja Bottaksen välillä, mutta kamppailu todennäköisesti päättyy britin mestaruuteen jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Nyt eroa on 64 pistettä ja kautta jäljellä enää neljä kisaa.

Samalla Mersun mestaruusjuhlissa muistettiin myös keväällä kuollutta puheenjohtaja Niki Laudaa. Keuhkonsiirto-operaation jälkiongelmien vuoksi edesmennyt itävaltalaislegenda toimi vielä viime kauteen asti tiukasti mestaritiimin ytimessä tallipomo Toto Wolffin aisaparina.

Laudan tavaramerkiksi muodostunut punainen lippalakki on kulkenut koko ajan Mercedeksen mukana kisapaikoilla ja roikkunut odottamassa häntä muun muassa tiimin kuuloketelineessä. Nyt lippalakki asetettiin Suzukan voittopokaalin päälle yhteiskuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat