Mainos

Niinistön ensimmäinen puhe: Presidentti ei ole voittajia varten

Presidentin virkaanastujaisissa presidentti Sauli Niinistö aloitti oman osuutensa valitun presidentin juhlallisella vakuutuksella. Tämän jälkeen puhemies Eero Heinäluoma vastasi Niinistölle toivottaen hänelle onnea vaativaan tehtävään.

- Kiitän Teitä, presidentti Tarja Halonen, arvokkaasta työstänne Suomen kansan parhaaksi sekä kansainvälisen turvallisuuden ja yhteistyön vahvistamiseksi. Työnne jättää erinomaisen lähtökohdan omalle työlleni.

Niinistö muisteli hieman mennyttä kuutta vuotta maailman kriiseineen, kunnes siirtyi puhumaan tulevaisuudesta. Tulevaisuudessa hän keskittyi varsinkin talouskasvuun ja siihen, miten se ja työllisyys saadaan taas jaloilleen.

- Vaihtotase on romahtanut tappiolliseksi, ensimmäistä kertaa pariinkymmeneen vuoteen. Emme myöskään voi jatkaa velkaantumisen tiellä. Ja meilläkin on syytä varmistaa, että eheys säilyy.

Hän puhui myös ulkopolitiikasta ja korosti maiden välisten yhteyksien tärkeyttä.

Puheensa lopuksi Niinistö vielä loi katseen tulevaan:

- Eräs ystäväni antoi minulle viisaan ohjeen: "Presidentti ei voi solahtaa siihen elämänpiiriin, jossa tapaa vain voittajia. Eivät voittajat niinkään presidenttiä tarvitse. Presidentin pitää osata seisoa ihmisen rinnalla myös hädän ja häviön hetkellä".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.