Mainos

Niinistö Ylellä: Ampuja on täysin järkkynyt

Presidentti Sauli Niinistö on esittänyt syvän osanottonsa Hyvinkään uhrien läheisille. Niinistö kommentoi Hyvinkään ammusekelutapausta Ylen Ykkösaamussa tänään.

– Ampujan elämän on täytynyt olla jollain tavalla todella ahdistavaa. Tällainen teko kuvaa, että ihminen on täysin järkkynyt. On haaste meille kaikille, että tunnistaisimme nämä merkit etukäteen, Niinistö sanoi lähetyksessä.

Niinistö arvioi, että nuorten miesten pahoinvointi kumpuaa osin nykyisestä kilpailuyhteiskunnasta.

– Moni asettaa itselleen ylimittaisia tavoitteita ja toisaalta olemme huonoja ymmärtämään epäonnistumisia. Tämä saattaa johtaa hyvin epätoivoisiin kierteisiin erityisesti nuoren ihmisen ajattelussa. Pitäisin luonnollisena, että silloin tällöin saa epäonnistua.

Niinistö ei täysin ymmärrä poliisiylijohtaja Mikko Paateron kommenttia siitä, että Hyvinkään ammuskelutapaus oli odotettavissa Norjan joukkosurman jälkeen.

– Ne ovat hämmentäviä sanoja. Jos ajatellaan Norjan tapausta, joka oli täysin ihmiselämään kuulumaton, niin ei se väistämättä johda samaan Suomessa. Vaikka epäillyn maastopuku ehkä tähän viittakin, Niinistö sanoi.

Niinistö kuitenkin korosti, että suomalaisten on kyettävä luottamaan toisiinsa, eikä jatkuvassa pelossa voi elää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.