Niinistö puhuu huomenna Putinin kanssa – voisiko diplomaattinen tie kohti rauhaa olla aukeamassa? Näin presidentti vastaa

"Venäjään yritetään pitää yhteyttä"– Niinistö soittaa Putinille perjantaina 0:43
Presidentti Niinistö torstaina aamupäivällä: "Venäjään yritetään pitää yhteyttä"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu huomenna puhelinkeskustelun Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Ovatko diplomaattiset kanavat aukeamassa?

Presidentti Niinistö kertoi tänään aamupäivällä tiedotustilaisuudessaan käyvänsä huomenna puhelinkeskustelun presidentti Putinin kanssa.

Iltapäivällä toisessa tiedotustilaisuudessa presidentiltä kysyttiin, ovatko diplomaattiset kanavat nyt aukeamassa ja rauha Ukrainassa mahdollinen.

Niinistö toisti aamupäivän viestinsä: Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan liittokansleri Olaf Scholz sekä yhdysvaltalaiset kontaktit ovat toivoneet, että kaikki kynnelle kykenevät olisi yhteydessä presidentti Putiniin.

– Voi olla, ettei siinä pysty paljoa tekemään, mutta ainakin on yritettävä. Löytyykö sitten laajempi ratkaisu, kaikkihan me sitä toivomme, Niinistö sanoi.

– Kukin varmasti, joka sellaisessa asemassa on, tekee töitä sen eteen. Tällä hetkellä ei kyllä voi vielä antaa mitään ennustetta siinä suhteessa.

Presidentti: Hyvä, jos kertausharjoituksia lisätään

Tiedotustilaisuus järjestettiin sen jälkeen, kun presidentti oli käynyt seuraamassa paikallisjoukkojen harjoitusta Porvoossa sekä tavannut alueen vaikuttajia.

Sotilastoiminta harjoituksessa oli presidentin mukaan "vakuuttavaa".

Maanpuolustustoiminta on kerännyt Ukrainan sodan käynnistyttyä paljon uutta kiinnostusta, ja presidentin mukaan on hyvä, jos kansalaisten puolustushaluihin voidaan vastata lisäämällä harjoitustoimintaa.

Puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa puolustusvoimien esityksestä puolustuskyvyn parantamiseksi. Kivisen mukaan esitys pitää sisällään kertausharjoitusten lisäämisen.

Tältä Suomen puolustaminen näyttää käytännössä 4:00

Lue myös:

    Uusimmat