Mainos

Niinistö: Ministeriparit samasta puolueesta

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö suosittelee, että seuraavassa hallituksessa ministereiden sijoitus tulisi miettiä uudelta pohjalta.

Niinistö ilmoitti tänään kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa haluavansa, että uudessa hallituksessa niissä ministeriöissä, joihin tulee kaksi ministeriä voisivat ministerit olla samasta puolueessa. Niinistö perusteli esitystään sillä, että Suomesta tulee 1999 EU:n puheenjohtajamaa.
-Kokoomuksen ministeriryhmällä on hyvät valmiudet vastata puheenjohtajakauden poliittisesta valmistelusta. Nykyinen hallitus valmistelee asian hyvin pitkälle uutta hallitusta varten, Niinistö toteaa.

Tämä ei tarkoita Niinistön mielestä sitä, ettei hallituspohjaan ja ministereihin voisi tulla muutoksia.

Jälleen tyrmäys Alhon ehdotukselle

Niinistö tyrmäsi jälleen veroministeri Arja Alhon aikomuksen poistaa lainojen leimaveron. Niinistö ihmetteli ajatuksia, joiden mukaan arvonlisävero olisi kultakaivos. Alv:n perusprosentti 22 on Niinistön mukaan hallituksessa sovittu jätettäväksi ennalleen.
-Tässä tilanteessa ovat hyvin outoja sellaiset esitykset, että luotoilta poistettaisiin leimavero. Se aiheuttaisi noin yhden miljardin aukon, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan aukon kattaminen tarkoittaisi lääkkeiden, joukkoliikenteen ja lehtien arvonlisäveron nostamista.
-Minulla ei ole halukkuutta vaikeuttaa sellaisten henkilöiden taakkaa, joilla on jo nyt kohtuuttoman suuret lääkekulut, Niinistö toteaa.

Pankkitoimihenkilöliitto tukee Alhoa

STTK:lainen Pankkitoimihenkilöliitto on ilmaissut tukensa veroministeri Arja Alhon pyrkimyksille poistaa lainojen leimavero. Liiton toiminnanjohtajan Simo Leivon mukaan ehdotus on erittäin kannatettava, koska lainojen lisääntyvä kysyntä tukisi pankkien toimihenkilöiden työllistymistä.

Sen sijaan Leivo pitää huonosti perusteltuna Suomen pankkiyhdistyksen esitystä siirtää leimaveron poisto henkilöasiakkaita myöhemmäksi.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.