Mainos

Niinistö: Keskustelut turvatakuista jatkuvat – Suomen apu voisi olla poliisiyhteistyötä

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan keskustelut Ranskan pyytämistä turvatakuista jatkuvat maiden välillä kahdenvälisesti ja EU:lla on koordinaatiorooli. Suomen apu Ranskalle voisi olla poliisiyhteistyötä, sanoo ministeri.

Sotilaallisen avun mahdollistava lakiesitys on tulossa eduskuntaan ensi vuoden alussa. Niinistön mukaan lainsäädännön valmistelua on kiirehditty.  

Niinistön mukaan EU:n puolustusministerien lupaama tuki Ranskalle oli ennen muuta poliittista, mutta esimerkiksi Britanniassa on valmiutta auttaa Ranskaa sotilaallisesti.  

Niinistö sanoi STT:lle, että Ranskan pyyntö on merkittävä virstanpylväs EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

– Nyt katsotaan, minkälaiset nämä turvatakuut ovat. Suomelle tämä on myös lainsäädännöllinen haaste, sanoo puolustusministeri Niinistö.

Niinistön mukaan Suomen kannalta tässä tilanteessa on tärkeää, että EU on yhtenäinen ja osoittaa vahvaa solidaarisuutta Ranskan kanssa.

– Ranska on esittänyt tukipyyntönsä, ja Ranskan on tarkoitus jäsenmaiden kanssa käydä kahdenvälisiä neuvotteluja siitä, minkälaista tukea esimerkiksi Suomen osalta voisi tulla kyseeseen, Niinistö sanoi.

Niinistö osallistui tänään puolustusministerikokoukseen Brysselissä, jossa Ranska esitti pyyntönsä EU:n turvatakuiden käyttöönotosta.  

– Kuuntelimme Ranskaa ja Ranska esitti pyyntönsä, joten nyt käydään keskustelua ja reagoidaan. Parempi, ettei mennä asioiden edelle, Niinistö sanoi.  

Niinistö ei osannut vielä arvioida, tekeekö Suomi jo tällä viikolla päätöksiä asiassa. Hän ei myöskään vielä halunnut ennakoida, minkälaisesta tuesta Suomen osalta voisi olla kysymys.

Pääministeri Juha Sipilä kertoi Twitterissä Suomen valmiudesta auttaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.