Mainos

Niinistö hyppäsi potkulaudalle Nuorten hyväksi -illassa

Tieto siitä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu paikalle, sai kaikkein suurimmat aplodit perjantai-iltana Maikkarin Filmihallilla. Presidentti pääsi Nuorten hyväksi –illan vierailunsa aikana myös lukuisiin kaverikuviin nuorten kanssa.

Kuvan arvoinen hetki oli myös se, kun Niinistö tarttui scoottaaja Helmeri Pirisen lautaan ja hurautti kierroksen menopelillä (videon ajassa 52.45). Hän tyytyi järkevästi tasamaan menoon, vaikka vieressä olisi ollut ramppikin.

– Sauli oli kiinnostunut siitä, että millä tavalla tämä lauta eroaa marketlaudasta ja halusi sitten itse testata, Pirinen kertoo.

Niinistö sai illan aikana tutustua myös footbageilyyn, pöytälätkään ja vastata nuorten kysymyksiin suorassa tv-lähetyksessä. Presidentin haastattelijoiksi pääsivät helsinkiläisen Hiidenkiven peruskoulun oppilaat Mari Leiviskä ja Laura Tonttila.

8-luokkalainen Tonttila on haastattelijana jo vanha tekijä, hän testasi toimittajan työtä marraskuussa Nuorten hyväksi –kampanjan startissa MTV3:n uutiskasvo Tomi Einosen kanssa. Kaverikseen hän pyysi seiskaluokkalaisen Meri Leiviskän.

–Meri on mukava tyyppi, hänellä on kuuluva ääni ja hän innostuu helposti. Siksi ajattelin, että hän saattaisi haluta tulla haastattelemaan.

Tyttöjä preppasi MTV3:n kevennystoimittaja Mika Tommola, joka oli tehnyt tytöille jo valmiit kysymykset.

–Tytöillä oli itsellään niin hyvä kysymys, että se vaihdettiin heti minun keksimäni huonon tilalle, Tommola kertoi.

Ja tyttöjen hyvä kysymys - se oli, että onko presidentti samaa mieltä siitä, että nuorten tulisi saada olla juuri sitä mitä he ovat.

–Tämä on tärkeä kysymys. Olen, totta kai!

Ennen lähetystä Meri Leiviskä kertoi haluavansa presidentin kannanoton sille, että tulisiko nuorten saada olla sitä mitä ovat - huolimatta esimerkiksi sukupuolinormeista - ilman, että heitä sen vuoksi tuomitaan.

Presidentti Niinistö on Nuorten hyväksi –kampanjan suojelija.

Nuorten hyväksi –ilta tulee suorana lähetyksenä Maikkarin Filmihallilta perjantaina kello 22 saakka.

Nuorten hyväksi –hyväntekeväisyyskampanja on MTV3:n ja Tukikummit-säätiön kolmivuotinen yhteistyöhanke. Kampanjassa pyritään nuorten elämään konkreettisesti ja myönteisesti vaikuttaviin tekoihin rahalahjoitusten ja tekojen kautta. Avustukset kanavoidaan kirkon diakoniatyön kautta välineinä tai palveluina sellaisiin tarkoituksiin ja kustannuksiin, joihin ei muutoin ole tukea saatavissa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 8.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.